hallo allemaal en welkom bij doe-het-zelf ideeën vandaag ga ik jullie laten zien hoe je heel snel en heel makkelijk een mondkapje kunt maken dat gaat dan ook zijn de kan tijd zo snugger uitziet in dit want dit is een heel eenvoudig model praktisch snel te maken ook als je niet heel goed punt in dingen naaien en deze kun je ook op zo'n manier maken dat je hier bijvoorbeeld filters zullen inzetten als je een keer opening open laat dus ja deze zou in vijf minuten te maken moeten zijn en ik ga je nu in deze video laat zien hoe dat moet je hebt er volgende materiaal nodig dat
is niet heel veel wat stof elastiekjes van zo'n 20 centimeter en dan je een liniaal of iets dergelijks waarmee ik kan meten en schaar en naalden spelden de naaimachine staat buiten beeld dit is het pad hem een pdf van dit patroon is beschikbaar als het goed is in de beschrijving van deze video en deze aan te passen op maat voor volwassenen of kinderen eventueel zelf een beetje ermee aan rommelen mijn moeder heeft iets van 5 verschillende patronen probeert voor dat is een vond die echt paste maar haar dus je legt deze zo op de stof je knipt en vier keer het patroon uit
twee keer voor de binnenkant twee keer voor de buitenkant van plasser en dan kun je gaan beginnen dan heb ik hier zo de voering die leg ik met de mooie kanten zo elkaar en bij de voeding is nog eventjes iets anders dan bij de buitenkant want invoering gaan we hier zo deze ronding bel aan elkaar zetten maar laten we een keer opening in plus-een voor de buitenkant die leg je natuurlijk ook met de mooie kant op elkaar daar ga je je zon ding gewoon zo in een keer aan elkaar vast stikken zonder onderbreking dus van de enen naar een andere kant zo hierlangs helemaal rond geen onderbrekingen en bij
de voering laten we dan hierzo een klein stukje open zo'n stukje ongeveer in het midden en daardoor kunnen we alles keren en als ze dat ook behouden kunnen we daar eventueel een filter inzetten ik heb een dit hier zoal omgevouwen gewoon eventjes met mijn vingers gedaan maar eventueel kun je daar ook het strijkijzer opzetten zodat die naadjes plat blijven liggen en dan gaat het je niet irriteren als je het masker draagt want ja dit komt natuurlijk over je neus en persoonlijk vind ik alles wat bij mijn neus scheurt ontzettend irritant want maskertjes betreft hier zo heb ik dat ook gedaan
dit is gestut voering en nu leg ik deze met de mooie kant op de buitenkant ik leg er precies zo op de handen natuurlijk want hij is een beetje ja op een aparte manier in het midden omhoog gaan staan dus het is belangrijk dat de kanten wel echt goed op elkaar liggen nu kan me gelijk de elastiekjes ik heb gezegd dat die 20 centimeter waren dat werkt bij sommige mensen prima bij andere mensen minder dan zijn ze veel te lang dus kijk eventjes wat je er zelf of voor nodig hebt en ik leg ze hier zo aan de zijkanten erin dan moet niet gedraaid zijn want dan gaat het
irriteren achter oren zo ik zet het eventjes met een speld vast en dan wordt het gelijk meegenomen als ik rond om alles vast zet met de naaimachine hier komt in gespeld hier zit hij vast daar ook aan de andere kant heb ik hetzelfde gedaan met elastiek je daar en nu kan ik een rondom zo helemaal deze rand vast stikken en de keer opening zit je in midden de staan hoeven we in de een klant aan de zijkant geen keer opening te laten schoon land om een klaar let er wel op dat hier zo die na de op elkaar blijven liggen dit kan wel eens willen verschuiven hier kun je dus is er ook een naald in
zetten ze dit boekje heb ik er afgeknipt en dat het op alle hoeken gedaan als je dat niet doet en je keert hem dan komt er een prop in die hoeken en dat willen we niet dus op dit punt kunnen we gaan keren wel voorzichtig want anders scheur in de keer opening misschien dat het niet de bedoeling ook al zit aan de binnenkant we willen gewoon geen gescheurde keer openingen musa is die opening dus eventueel kun je die met de hand sluiten of viel het hem open en dan kun je nog een extra filterlaag je er in zetten dat je verwijderd nadat je het masker gebruiken en hier zo aan de zijkant heb ik dan de
elastiekjes te kunnen eventueel nog aangepast worden omdat ik nog bij de elastiekjes kan komen via de keer openingen dergelijke dit is is allemaal een soort van eigen keuze als je dat allemaal ge doen weet je dan kost wel wat meer dan vijf minuten goed dan sluit ik hem aan jou over in de basis is dit is een 5 minuten masker het enige wat er nu nog mee gedaan moet worden is me even aanpassen zodat die niet meer zo bol blijft staan want zit nu heel veel ruimte tussen de voering en de buitenkant en ik vind het persoonlijk een beetje afzien van zijn kussensloop pijnen dus we gaan daar straks nog
eventjes wat aan doen en dat is hier zo het lat leggen en hier ga ik van overheen stikken langs de zijkant helemaal rondom nog een keer ik leg zo de stof precies op elkaar zodat de naad aan alle zijkanten zit dus ik hier zo overheen met de naaimachine stik ik het af zodat het net wat afgewerkt er er uit ziet dan is het masker en laat je ziet het er gewoon wat netter verzorgd en afgewerkt uit hij blijft ook niet zo bol meer staan en ik werd er helemaal niks over besmettelijke ziektes behalve wat ik nu heb opgepikt of korona maar het lijkt me niet handig als je
echt zo'n lucht me bubbel in je masker hebt zitten en dat hebben we nu wat verminderd met die saaie rand het blijft nu wat beter op elkaar zitten het is wat compacter dit is kant boven aan waar je neus komt dit is dan de vorm die bij de meeste mensen geloof ik wel mooi uitkomt dit soort modellen zie je in duitsland op het moment heel veel eventueel zou je hier nog een stuk ting kunnen zetten dat met een paperclip of iets dergelijks een soort neus klemmetje vormt en ik hoop dat jullie wat hebben aan deze video lange dat weten reactie duimpje omhoog dat soort dingen
en ja ik hoop dat jullie allemaal nog gezond zijn dat je het een beetje trekt en druk je in de volgende video energie dus ja hopelijk tot de volgende keer tot aan en daag