[Muziek] welkom bij juf sas ik ga vandaag weer een vlog maken over een hele makkelijke colsjaal deze ik heb hem al op mijn blog staan heb er vorig jaar een keren voor het eerst een vlog bij je gemaakt nou zo'n heel grappig om te zien hoe ik eigenlijk begonnen ben en hoe je steeds weer verder leert dat je denkt oh ja dus niet zo heel erg handig van de voorkant filmen dus inmiddels ben ik weer een stukje wijzer en deze sjaal is gewoon eigenlijk heel handig om mee te beginnen echt heel simpel maar ik hem op deze twist het xl een aantal rollen van liggen van de action
en dan ga ik de colsjaal meemaken nou deze sjaal heeft 120 lossen en nou dat vind ik een prima maat dus daar ga ik mee starten wat heb je verder nog nodig een leuk etiket om haar straks op te naaien een schaartje en een stopnaald om de draadjes af te werken en eigenlijk meer voor deze colsjaal heb je niet nodig ik starts en dan start je eigenlijk altijd mee met haken met de begin lus begin lus is eigenlijk niks anders dan een rondje maken en je haalt de draad en zo doorheen je trekt hem een beetje aan is natuurlijk veel te groot mijn haaknaald nr 10 doe ik er doorheen
en ik trek hem losjes aan niet te strak want ze moeten ook weer mee gaan maken begin draad hou ik aan deze kant en dat draad waar ik mijn haak hangen hier en eigenlijk is een losse start je met een ketting van losse een losse is niks anders dan de draad het een keer doorheen krijg je eigenlijk een heel klein klein rondje dit is een lossen dit is de tweede dit is de derde dit is de vierde dit is de vijfde zesde zevende achtste en negende en de tiende lossen nu heb ik een ketting van team lossen maar ik moet een ketting van 120 lossen dus ik ga voorlopig nog even
en de laatste drie 8 9 10 nu heb ik een ketting van 120 losse gehaakt en de ketting ga ik sluiten want je wil hem voelt haken dus je kijkt even dat hij overal recht loopt dat u niet draait je hem helemaal recht hebt dan ga je eigenlijk naar het begin de zie je ben geëindigd en dit was het begin en je stopt je haaknaald er zo in en je haten met een keer doorheen nu heb je ketting helemaal rond gehaakt zo groot wordt je kon dus je slaat hem een keertje straks om dan hij zit lekkerder zo om jou heen we startten met 5 lossen 1 2 3 4 5 da's je begin elk rondje dat je net hebt
ga ik dus elke lossen ga je straks meetellen de eerste losse sla je over en je steekt de naald in de tweede tweede rondje dus eigenlijk in het tweede gaatje dus de tweede losgeraakte lossen en je raakt en lossen en ja het nog een losse je die twee losse gehaakt heb je twee lussen op je haak naald die haal je in één keer door en je raakt nog een bossen dus waar je weer een los over en je gaat in de tweede lossen en doe je haaknaald in je maakt een losse haar nog wat losse toetje twee losse hebt met de twee lussen haal je in één keer door ja op nog een los raak nog een losse
eigenlijk zie je dus een soort trapje in the room beetje ontstaan een en een stukje vol dus ik moet nog dit je voor slagen een los over in het tweede lossen hoe ik mijn haaknaald ik haar om zo omhoog een losse nog een losse en ik haal de twee lussen in één keer door en ik haar nog een losse nu heb ik ook drie steken gemaakt ik moet een 60 want ik sla de elke keer een over in in de tweede doe ik het dus moet 60 van die dingetjes straks hebben we bijna aan het eind moeten nog een paar nog steeds doe hetzelfde één twee losse twee lussen doorhalen engelse een te
lossen overslaan een losse twee losse twee lussen doorhalen geen losse één overslaan één losgeraakt twee losse haar steek doorhalen en hun lossen en door alle en haar losse heen twee torens en een losse eén twee doorhalen en dan lossen en de laatste en twee doorhalen en en lossen nou je ziet dus dat dit ontstaat een soort een trappetje en een draadje trappetje en een draadje trappetje en draait je zijn aan het eind maar we haak gewoon door dus we gaan hier niet iets vast maken nee we gaan gewoon door haken zo punt is we draaien de kool ook niet we blijven aan deze kant
haken en waar steken we nu de volgende keer in tussen het draadje en een trappetje in dat gat stop je je haaknaald in je gaat eigenlijk precies zo verder dus 1 2 2 lussen doorhalen en een losse we kijken hier hebben we een trappetje daar gingen we net tussen in heb je een draadje volgende trappetje dus in die uren dingen tussen in die dat gat steken we het twee losse een keer door halen een losse volgende niet dus niet hier in maar tussen draadje en het trappetje twee en een losse draad je een twee doorhalen en en lossen draadje een twee doorhalen en een losse dus zo ga je
gewoon verder met haken nou deze draaien gaan we straks afhechten en je blijft door raken tot eigenlijk alle won tot je een groot genoeg vindt want je me kan moet ik zelf zo groot genoeg zomer groot maken als je wil dat je hem hoog genoeg vindt en tot je hem af kan hechten dus blijf dit blijf je doen het is een soort ze meditatie is een makkelijke steek je hoeft er niet zo bij na te denken je hoeft niet geen ingewikkeld patroon te volgen en vaak gewoon heel fijn en het heeft ook nog een leuk effect want je ziet straks dat een soort polletje ontstaat en met groeven rol is dat juist heel leuk
nou zoals je ziet ben ik al weer een heel end ik ben bijna klaar met mijn vierde bol deze haak ik nog even op en dan vind ik het wel weer genoeg geweest als je ziet hoe leuk die steek wordt het wordt echt ja een beetje een bolletje ideeën omdat het in elkaar ja het is geeft gewoon een heel grappig effect het met die draadjes te doorheen dus het is een hele simpele steek maar gewoon een heel mooi effect dus om als je echt een met je wil beginnen te leren haken dan zou ik zeggen begin met zo'n colsjaal het lijkt dan gelijk heel grappig en leuker dan alleen maar vaste dus een
beetje saai dus ik ga ik nog even door om het nog een keertje heel duidelijk uit te leggen waar steek je hem in nou je ziet hier een draadje lopen en een gaatje naast te lossen in dat gat steek je hem hou je een je draad door heb je twee draden dan maak je een losse nog steeds twee draden twee lussen ga je nog een keer een lossen door dan heb je dus twee losse geraakt en twee draden hou je de twee draden in één keer door en nog een losse draad je gat steek ik hem inhalig door een losse naar het nooit eerder lossen en ik hou om een keer door en een losse had een
twee doorhalen los [Muziek] nou mijn laatste stukje draad ik maak nog een steek en dan maak ik gewoon met een half vast te maken ik hem zo vast en heb ik hem moet ik dit draadje nog even aan werken nou je zou zeggen dan lijkt hij een beetje scheef maar omdat je hem door warm je nek doet merk je dat helemaal niet dit raad je door kan een stopnaald of nu al en ik werk hem helemaal goed af pak ik die dubbel heen en weer steken zodat je hem niet dat ie eruit schiet of zo dus zo dat doe ik mijn eigen met alle draadjes die erop aan hangen en dan raak ik een of naai ik nog even met gewoon ga
een etiket je erop en dan is die af kan komen dan kan dienen van gedragen worden dus nou deze nog even allemaal afwerken etiket erop naaien en de kool show is afkomst ja ik heb een colsjaal blouse genoemd dat we leuk om mijn sjaals een naam te geven zodat je ze ook weer terug kan vinden op mijn blog weet alles maar gewoon colsjaal en dus ook weer zo saai deze ook nog even flink af merken ik ben er altijd een beetje makkelijk enorm niet zo ingewikkeld me gewoon een paar keer weggestoken is zodat hij er niet meer zo grauw uit valt nou veel succes als je hem zelf gaat
raken mocht je vragen hebben kun je me altijd bereiken via je zo'n via mijn blog via het contactformulier of via social media dus vraag stelt mag op