hallo allemaal en welkom bij doe-het-zelf ideeën vandaag ga ik jullie een andere variant van een mondkapje laat zien dat je zelf kunt naaien en net als in mijn vorige video wil ik wil even zeggen dat dit geen gegarandeerde bescherming biedt draag ze alles jijzelf symptoom heb onder mensen om je heen te beschermen maar ga er niet vanuit dat je het virus niet kan krijgen omdat je een zelfgemaakt mondkapje professioneel mondkapjes zijn altijd beter maar laat die alsjeblieft voor het zorgpersoneel in schappen liggen wat je voor deze variant nodig hebt is tof ik raad katoenen aan omdat het was weer
eens op zo'n hoge temperatuur dat het micro ben dergelijke vermoord grof gezegd en het is vrij dichte stof waar niet superveel denk om je het elastiek nodig spel de liniaal en ik heb natuurlijk ook nog schade liggen en daar gaan we mondkapje meemaken het patroon en voor dit mondkapje is ontzettend makkelijk je hebt een stuk stof nodig van 20 bij 20 centimeter eigenlijk dus twee van de binnen en buitenkant dus voorkant en 8 kans en allebei 20 bij 20 centimeter die ik afwas' eventjes zo met de mooie kant op elkaar gelegd en dan heb ik twee stukken elastiek hier al
liggen van 17 centimeter die worden er straks nog aan bevestigd als je dit mondkapje voor een kind wilt maken neem dan 17 ben 17 centimeter en stukken elastiek van 15 centimeter maar ik heb nu dus voor volwassenen dit ze liggen let vooral goed op de maten zoals voor jou werken misschien heb je een heel klein kind neem dan echt nog kleinere maten ik ga nu eerst dit is zo een rondom vastzetten en hier en zijkant laat ik in keer opening over en daarmee kan de dingen de hoekjes die knip ik hier af om te voorkomen dat er proppen in de hoek komen als ik het verkeerd heb
voordat ik de keer opening gaan sluiten ga ik nog eventjes wat vrouwen en het klinkt misschien raar maar die vrouwtjes dat zijn eigenlijk ook een extra beschermlaagje is want daar zit dan de stof dubbel op deze manier zou ik hem zo dubbel een soort zigzag achtig idee en dat zet ik dan een vast met spelden want zodra ik het loslaat later gaat natuurlijk weer zijn eigen gang zoals je kunt zien zo ik heb hem dus een paar keer zo gevouwen en nu ga ik een rondom met de naaimachine eventjes tikken waardoor ook direct de keer opening gesloten wordt hier boven dus dat zijn in een keer geen problemen
en ook de foutjes blijven dan vast super je kunt ook als je niet zeker bent van hoe dat gaat met die foutjes eerst daar even overheen gaan maar ik ga gewoon in een keer helemaal langs alle randen maar dit is wel een lastig stukje ik ben de zon tom gegaan en dan is een masker bijna klaar en deze kant hebt ook het elastiek zal aan vast gezet aan de andere kant nog niet daar laat ik eventjes zien hoe ik dit hier gedaan hè en je moet er daarbij op letten dat die foutjes wel een beetje intact blijven ja en zijkant gaat dat prima ik zou dit om en dan maak hier zeg mijn stukje van een
tunnelkoord voor naar komt straks dan het elastiek dit is het niet helemaal goed maar dit is de laatste stap en daarmee is dit mondkapje klaar schep als een tunnel korte tweede elastiek te ingezet ik heb het vastgeknoopt in dat knopje zit verstopt in het masker opnieuw ik kan je niet garanderen dat dit masker je beschermt tegen alles maar als het jouw een gevoel van zekerheid geeft om een mondkapje te dragen en je kan niks meer vinden in de winkel maakt een alsjeblieft het zelf zoiets en zorgen ervoor dat ons zorgpersoneel niet met tekort aan mondkapjes te kampen
krijgt ik hoop dat je wat aan deze video hebt lam dat weten met een reactie en ik zal meer video's of steeds maken dus koop je dan weer te zien tot dan en daag