hallo allemaal naar aanleiding van vorige video die trouwens super goed is bekeken dankjewel ga ik een uitgebreide tutorial maker over hoe je de mondkapjes maakt als je mijn vorige video nog niet hebt gezien hij komt nu hier tevoorschijn in die video de tijd die ik mondkapjes die ik zelf heb gemaakt zonder echt een tutorial te geven en dan zullen ze ook een komt ervan als het bewolkt is licht verandert steeds het is zo niet dan onder die video stonden trouwens comments die zeiden mondkapjes werken helemaal niet en daar ben ik het soort van mee eens ik zeg ook nergens in die video dat ze wel
werken maar in die video heb ik dus wel gezegd dat ze verplicht worden in het openbaar vervoer er zijn op dit moment een heleboel mondkapjes tutorials op het internet maar ik vind deze manier het mooiste want als ik naar buiten ga dan ga ik wel een stel snap je deze versie is dus misschien een beetje lastiger dan de andere maar laten we eerlijk zijn ik ga echt geen schok verknippen ik ga geen mondmasker maken van een sok om dit mondkapje te maken heb je trouwens wel een aantal vaardigheden nodig met het naaimachine dus als je niet zo'n heel goed bent in naaien met de naaimachine
ik zou zeggen vraag hulp aan iemand die dat wel eens of doen meerdere pogingen dat kan ook en met dat gezegd te hebben laten we beginnen allereerste materiaal ik gebruik deze katoenen stof het is totaal niet rekbaar je kan rekbare stof gebruiken maar dat is best wel lastig om mee te werken je hebt niet superveel nodig dus je kan tussen je rest stofjes kijken wat je in de kast hebt liggen ik bedoel als je een naaimachine hebt dan heb je dat waarschijnlijk ook als je dat niet hebt kan je misschien een oud t-shirt gebruiken of zo dan voor de bandjes kan je elastiek gebruiken
maar dit vind ik lekkerder zitten ik heb namelijk van deze bandjes gemaakt van een rekbare stof het enige wat je hoeft te doen is van een rekbare stof een klein streepje uitknippen en als je dat uittrekt dan wordt het een soort van touwtje deze heb ik trouwens van de action dit was volgens mij en dekbedovertrek die ik heb getijden uit en ik heb ook deze van action dit was een matrasovertrek maar jij ook gewoon katoenen stof niet rekbaar en voelt al een beetje goedkoop aan en dan moet je ook nog eventjes een patroon uitprinten ik zal een linkje zetten naar patronen
in mijn beschrijving je weet wel dat staat onder de video dat stukje tekst op die website staat trouwens een lange saaie engelse video over hoe je een mondkapje smaakt en ik doe het trouwens een beetje anders dan die video dus ik zou zeggen kijk gewoon deze video ik heb hier mijn patroon uitgeknipt en ik heb een klein beetje extra van de onderkant weggehaald omdat mijn hoofd raar is dit is meer een persoonlijk ding dat hoef je dus totaal niet te doen wij nu heb je dus het patroon voor de buitenkant en de binnenkant deze had ik over getrokken en uit geknipt uit karton
omdat ik er meerdere tegelijk wil maken en dit is makkelijker over trekken op de stof dit hoef je niet te doen dus mijn beetje een extra stap dus nu kunnen we beginnen met de stof ik begin met mijn mooie katoenen stof en niveau dubbel want je hebt er twee nodig van de binnen en de buitenkant ik leg mijn potter en rechtop te stof en dat betekent dat hij de zelfde kant op wijst als dat de lijnen in de stof gaan als dat logisch klinkt dit trek ik over met een stift dit kan je ook doen met een pen of een potlood wat nog makkelijker is is om het gewoon vast te spelden aan de stof en het gewoon uit te
knippen gaan ze nog niet van elkaar af want ze liggen nu perfect om elkaar de korte stofjes worden de binnenkant dus de leidingen en lange stofjes worden de buitenkant dus de meelfabriek deze twee ga je nu aan een ronde kant aan elkaar vast naaien zorg ervoor dat de goede kanten van je stof elkaar aanraken maar we mijn stof maakte niet uit omdat beide kanten hetzelfde zijn nu deze stofjes op elkaar zitten ga je hem in knippen kijk uit dat je niet de verknipt en met raad druk neemt dan gaat kapot ik werd steeds kleine knipjes een centimeter van elkaar af ongeveer het
maakt niet zoveel uit deze stap is er zodat je stop straks goed gaat buigen als je dat hebt gedaan kun je ze gaan omkeren het is handig om de stof een beetje trekken en te duwen ze dat helemaal naar buiten gaat als je mankeert zorg ervoor dat de naadtoeslag die je net hebt ingeknipt volledig aan 1 kant van de stof zit deze ga je namelijk vastzetten zodat het niet een losse flapje wordt in voor pak ik een ander voetje van mijn naaimachine zodat ik een nauwkeurigere mijn kan naaien en nu night dus aan de rechterkant van de na let erop tijdens het naaien dat je alle flapjes meeneemt
en dat er niet per ongeluk in paar aan de andere kant zitten en dan heb je hopelijk een nette lijn die overige midden van je mondkapje gaat herhaal deze stap op het andere deel van de mondkapje en dan ben je bij het punt komen waarop je en misschien zou willen fuseren dit is een tussenstap je mag dit nemen over staan maar ik vind het altijd leuk om net iets extra's te doen dus ik vond het leuk om op te gaan voortduren je zou dit ook kunnen tijdens zoals je in mijn vorige video hebt gezien misschien zouden er op willen we schilderen daar is het ook de perfecte
tussenstap voor de reden waarom we dat nu al doen in plaats van wanneer hij helemaal of is is zodat je niks raars doet met de binnenkant van je mondkapje als er namelijk opgedroogd de verf zit of als je gaat borduren de draad helemaal door je mond copy heen gaat dan kan je de weer niks in doen of het is oncomfortabel want dit zit bij je neus en mond je wilt daar niks hart hebben ofzo of uitstekende draadjes ik weet het niet doe het vooral nu zou ik zeggen zoals je kan zien borduren kleine groene laten we het bloemetjes noem ik weet niet precies waarom ik dat ging doen ik
dacht dat het leuk zou zijn maar ik heb er heel lang over gedaan ik ben wel heel erg blij met hoe het er uiteindelijk uit zien dus ik heb er zeker geen spijt van en dan nu verder met het naaien van het mondkapje je gaat verder met het afwerken van de zijkanten van je binnenkant stofje zoals je kan zien zijn de stof twee keer naar binnen aan de binnenkant van de stof en dit zet ik vervolgens vast met mijn naaimachine en dat doet volgens ook aan de andere kant als je het fijn vindt mag je de stop hier eventjes op hem vast spel de wij denken ik eventjes moest opscheppen dat
ik niet altijd speldjes gebruik wat zal ik zeggen ik leef graag op het randje is dat een nederlandse uiterlijk geen figuur lieke weet het niet en dan gaan we nu de twee stokjes aan elkaar naaien wat hierbij belangrijk is is dat de goede kanten van de stofjes elkaar een kusje geven judith goed en recht op elkaar ze het ga je dit eventjes vastspelden met ver speeltjes [Muziek] hiervoor gebruik ik weer het normale voetje van mijn naaimachine en hierna ik dus de twee laagjes elkaar vast je hoeft niet zo ver van de stof of te beginnen ik weet niet precies waarom ik dat doe
probeer dit zo netjes mogelijk te doen dat dit wordt wel de vorm van je mondkapje straks nu de bovenkant vast hebt genaaid durk precies hetzelfde aan de onderkant en doe je beide kanten hebt geleid raad ik aan om nog eventjes een beetje in te knippen in de na het is nacht vooral op de plekjes maar het een bochtje om gaat dit gaat helpen de vormen weten uit krijgen als we hem omkeren en dan kan je hem eindelijk gaan omkeren dit is bed-post alice pijn trek je een klein beetje bij de natie dat je zeker weet dat hij goed op de na het is gevouwen zeg maar nu dat hebt ga je een
lijnen op in de van china je je pak ik weer mijn precieze voetje en gaan we aan de buitenkant mina je de buitenste flapjes kan je meteen naar binnen vouwen en mena je zorgen voor top te stoppen op dat kleine want je goed is omgekeerd in dat je geen losse stof aan elkaar vast mijn zeg maar en daar heb je dan de bovenkant die mijn beste werk maar het is goed genoeg dit herhaal je dan ook voor de onderkant en ik ga je de zijkantjes afwerken dit doe je dan weer door het week in de binnen te vouwen en het vast te naaien en opnieuw deel te maken waar het touwtje straks doorheen gaat zou je nog
een keer om tot hij zegt maar de binnenstof aanraakt en dit lijkt dan weer vast natuurlijk doe je dit ook met de andere kant zoals je kan zien is er nu ruimte tussen de leiding en de meng fabriek en is er ruimte voor een touwtje om er doorheen te gaan en dan heb je eigenlijk al een mondkapje nu wil ik er ook nog een ijzerdraadje in kunnen doen is zodat hij goed aansluit bij mijn neus dus wat ik ga doen is ik ga je zo'n nog een lijn naai het zo dat er een kleine rant is voor het ijzerdraadje ik begin ergens midden aan de linkerkant en eindig ook ergens in
het midden van de rechterkant en gefeliciteerd nu heb je je eigen mondkapje genaaid travel nu ga ik het touwtje maken van mijn direct bij het stof zoals je kan zien is de stof een aantal keer dubbel gevouwen zodat ik in een keer een hele strook en knippen zorg dat alle lagen recht op elkaar liggen en dat degenen rare kronkels tussen zitten en dan knip ik een strook van ongeveer twee centimeter zo ik denk het deze knip doormidden omdat haar eigen leuke lang genoeg is voor twee mondkapjes en dit stroompje ga je uittrekken en dan zul je zien dat het een soort van een
touwtje wordt in plaats van dit te doen zou je ook een fee te kunnen pakken of elastiek als je dat hebt liggen om het touwtje in een mondkapje te rijgen gebruik ik een haarspeld hiervoor kun je ook een veiligheidsspeld gebruiken gebruik wat je hebt liggen je wilt dat de twee losse kantjes allebei aan de onderkant zitten en dan nu voor het ijzerdraadje knip ik gewoon een stukje ijzerdraad uit en vouw hem dubbel en ik maakte ze uit eindje dus rond zodat ze niet door de stof heen gaan de steken als je geen ijs draad rond heb liggen zou je ook een pijpenrager kunnen
gebruiken misschien heb je wel een haarspeld die heel bruikbaar is of van die ijzerdraad dingetjes die om je brood verpakking zitten gebruik wat je kan vinden er zijn veel opties en dit steek je volgens in het deel dat je hebt genaaid en dan ben je helemaal klaar mijn mondkapje is af en ik vind hem echt zo leuk geworden ik heb te veel tijd besteed aan die kleine bloemetjes maar het is zo mooi en hij past natuurlijk daarnaast ook de zit nu al blush en oké en als je wilt kan je hier een veel zit tussen doen ik zal nog even laten zien oh kom op doe ik doe meestal meteen onder mijn haar
want dat zit fijner zo of willen en dan heb je deze twee drie figuren die ga ik en achterkant vastknopen voor wel voor wel als het kan een lusje dan kun je ook lekker strak doen en later weer los maken aan mijn haar zitten tussen als je mail strak doet doen in een lusje putten zien [Muziek] en heb je hem dan hey joehoe en door het ijzerdraadje schatje hier een goed aan op je naam is wacht ik moeten we af doen ik kan niet normaal praten zo het uiteraard je is dus ook handig als je een bril hebt want dan raak je bril glazen niet beslagen dat was dan mijn tutorial voor een
mondkapje maken nogmaals het dragen van een mondkapje garandeert niet dat je niet ziek wordt of dat je allemaal mensen besmet zou gewoon voor altijd die anderhalve meter afstand als je met deze tutorial een mondkapje hebt gemaakt voor je vrij om het op instagram te zetten en mary en te kijken wat ik vind het super leuk om jullie creaties te zien en mocht je zelf geen mondkapje kunnen maken omdat je geen naaimachine hebt of je niet kan naaien of dat je geen arm hebt ik weet niet hier zijn een paar alternatieven opties speciaal voor jou en neem dit alsjeblieft niet serieus de
doorzichtige pannendeksel die je in je hoe die vast knoopt [Muziek] de sport groen hij ruikt zoals je denkt dat je ruikt de gebruikte theedoek doe dit alsjeblieft niet na dit is gevaarlijk en dom [Muziek] maandverband je hebt geen touwtjes nodig of niks nee niet dus ook die arme sok dit is toch verspilling voor je sokken en brengt dit zit normaal aan je voet nu eens de andere sok een tram wou het staat echt prachtig en je hebt hem meteen een hoedje bij een armband waren zo steil is kom op dat was dan weer voor deze video vond je het leuk geef dan een duimpje omhoog
volg mij op mijn social media linkjes staan in de beschrijving en dan zie ik jullie weer in de volgende video doei [Muziek]