hallo allemaal en welkom bij doe-het-zelf ideeën vandaag heb ik nu nog een makkelijk mondkapje voor jullie dat je in een 5 minuten weer kunt maken heel snel te doen dus het is een vierkant en van meer basismodel het je steak aan begint wil zag en ik laat je stap voor stap zien hoe je deze kunt maken je hebt ze niet al te veel van nodig hebt het niet al te veel ervaring nodig ze zijn snel gemaakt en makkelijk aan te passen op de maten en afmetingen van jou gezegd of degenen voor wie je maakt dit is wat je nodig hebt dat is niet wil dus gewoon dus haar de liniaal er is
tietjes spel de ik heb dan hier zo gewoon dit elastiek praktijk tijd ook gebruikt dus niks bijzonders en dat kun je ook aanpassen bijvoorbeeld kleine meer ronde deze die willen bij mij nog wel eens gaan schuren na een tijdje achter mijn oren dus als je van die kleine ronde elastieken kan vinden dan vind ik dat persoonlijk one aanrader want de hele tijd maar doorgaan met deze heeft een paar nadelen vind ik persoonlijk maar dat laat ik natuurlijk helemaal aan je over een heb hier mijn strijkijzer en de stof die ik ga gebruiken voor dit mondkapje en de stof die hiervoor gebruikt dat
moet een stevige stof zijn zoals katoen neem geen jersey of iets anders waar heel veel onder druk in zit neem gewoon een stevige stof die niet al te grof is geweven als die groei is dan komt er meer lucht doorheen en dan heb je alsnog helemaal niks aan dus als je dan toch voor een zelfgemaakt een zelfgemaakt zo liep mondkapje gaat neem de een van behoorlijk dicht het stevige stof het patroon is ontzettend makkelijk aanpassen is wel iets moeilijker maar goed twee keer 20 centimeter aan elastieken papier liggen en dan stof van zijn winter bij 34 centimeter dat is een stuk want het wordt straks
dubbelgevouwen en dan heb je dus in een keer buitenkant en voering het wordt wel degelijk een dubbel laags mondkapje maar voor jouw gemak van mijn gemak voor iedereens gemak en een beetje tempo thorin gebruik ik dus een stuk stof dat zo aan elkaar zit en we vouwen het gewoon dubbel straks dus deze die in gaat en zo meteen dubbel eventueel zou je twee stukken kunnen nemen van deze afmeting omdat je een voering er ook nog bij doet ik doe dat in dit geval niet het is een eenvoudig mondkapje en ik zou dus ook niet super lang zagen in super drukke straat of zo maar gewoon
als je even snel de supermarkt in wil schieten of zo dan vind ik dit soort mondkapjes wel handig en ik heb dus maar een stuk stof hier liggen en ik laat het aan jou over of jij dat ook doet ik laat frome nu zien hoe het patroon verder werkt ik dus de sappen dus alleen met deze stof als je een voeding hebt dan moet je natuurlijk ook nog het dezelfde stappen allemaal doen in vervoering en aan elkaar bevestigen als je alleen deze stof hebt dan ga je eerst dubbelvouwen en stro lange kant de 34 centimeter die gaan we zo dubbel vouwen en hier zo deze kant op wordt vast
gestikt dan heb je een soort lus van stof eventueel kun je dan al gelijk hier zo de elastiekjes en vastzetten je leg hier de in aan mag niet draaien volgens mij ingedraaid prima en dan kan dat gelijk vastgezet worden dat moet echt op de hoekjes of je doet alleen zo dit hier vastzetten en dan in een volgende stap zet je de andere de elastiekjes aan ik vind persoonlijk wel makkelijk om gelijk de elastiekjes te hebben en dan kan je namelijk in één keer rond gaan als je er erg in had dat je een flinke keer opening bijvoorbeeld aan zijkant open laat anders dan zit je elastiekjes en
binnenkant jij kan er nooit meer bij en in principe heb je helemaal niks zo ik ben dus rondom gegaan ik heb wat hoedjes op afgeknipt zou ik ben het echt niet meer gewend scheer heb je gemaakt heb ik een tijd niet meer op dit kanaal ben geweest en nu monteur hengel inkomen en praten want echt ik verspreekt me de hele tijd maar goed we gaan dit zo keren en als zich keert is ziet het er zo uit hier heb ik de keer opening eventjes provisorische gesloten met wat spelden en dan gaan we nu net het strijkijzer verder op dit moment staat je een pitbull en dat kunnen we verhelpen met strijkijzer
en als dat dan gedaan is dan kunnen we ook alvast de vorm erin gaan strijken en zo ik leg een de kanten op elkaar en dit is het midden die markeer ik door het eventjes te strijken met het strijkijzer en zo ziet het er dan uit als je hem weer open klapt een stad is een markering in het midden en dan kun je de foutjes in masker gaan maken door deze uiteinde op deze manier zo dubbel te vouwen dat de vrouw het midden raakt dus hier heb je ongeveer de helft van stuk boven de lijn dat vouw je dubbel zodat een vrouw ook tegen de middenlijn aan komt hier doe je dat ook
en dan springt het er er vandoor als ik het loslaat dus hier moet dan snel eventjes een strijkijzer overheen ik heb het nu even het zo vast gezet en wat ik dan nu nog moet gaan doen is alles vastzetten door er met de naaimachine overheen te gaan en dan heb ik hier zo'n wat was het net geen tien centimeter aan oppervlakte over en dat wordt natuurlijk groter als je meer opentrekt als je hem gaat dragen wat ik nu nog moet doen is dit maskertje afmaken door hier een blond om dit vast te zetten ga ik ook hier langs dat maakt hem wat netter afgewerkte aan de andere kant en
hier zo ga ik overheen daar sluit ik meteen ook de keer opening en dan is het masker ook klaar zo kun je dus openen dan heb je een hele hoop ruimte om over je kind en over je neus heen te doen doen alsjeblieft over je neus ik word door las het zo moe van dan kunt naar buiten zit mensen die onder hun neus hebben hangen ja daar doen we dit niet voor leuverink goed sorry ging gelijk echt afgeleid van dit hele gedoe hier kun je eventueel nog een neus crypte inzetten nou ik heb gezegd deze zou ik vandaag simpel dus ik heb een stuk stof en dat wordt dan uiteindelijk in dit maskertje
afgewerkt met de naad rondom heel eenvoudig heel snel te maken zoals je gezien hebt eventueel kun je zelf nog een voering en aan toevoegen nou was dit vrij dikke stevige stof ook niet al te groot dus er komt al niet superveel doorheen hoop ik vingers prast ja ik heb een nieuw van iets veiliger gevoel met een mondkapje als dit ik hoop dat je wat aan deze video hebt ik hoop dat je nu met iets gerust soort weer het de supermarkt in kan name dat weten lang wilt weten met een reactie met een duimpje omhoog en ja ik hoop dat alles goed blijft gaan met jullie in de komende periode zeker
nu het is zoals het is hier in nederland en ik dat ik je in de volgende video weer zie tot dan en daag