hallo allemaal en welkom bij doe het zelf ideeën het is ondertussen al een heel stuk warm genoom vorige maand de zomer is erg begonnen en daarom dacht ik vandaag gelijk zien hoe je jezelf makkelijk twee zomer topjes kunt maken ga dus twee verschillende soorten topjes laten zien allebei makkelijk te maken eentje is gemaakt van stof flesjes dat is deze hier dit is een crop top je kunt hem eventueel natuurlijk ook wat langer maken heeft elastische bandjes hier de puntjes heel elastisch we zijn dat dit een grap dat bij meisjes dat ik gewoon niet genoeg stof lichtste had dus je kunt
natuurlijk ook zo lang water zelf wilt de tweede variant heb ik gemaakt van oud hangen basic shirt nou dat was dus gewoon een helemaal t-shirt en ik heb er al shoulder variant van gemaakt en dit is toch een van mijn favoriete shirts geworden sinds kan zo gemaakt heb hij is echt naam niet alleen makkelijk te maken maar ook makkelijk te combineren het is natuurlijk een hele simpele kleuren combineren wit maar hij past gewoon bij heel veel verschillende gelegenheden hij is heel leuk om te dragen naar festivals maar ook als je gewoon op een terrasje gaat zitten of zo
en h&m verkoopt is in heel veel verschillende kleuren dus je kunt hem in heel veel verschillende kleuren maken wat je dus nodig hebt is een uit jersey shirt wat restjes stof voor de andere variant elastiek verschillende lengtes en breedtes best deze strips naalden voor in de naaimachine ik heb hier deze speelt iets om mee te meten en stof schaar en een mens zich zag dit ding om mee te toldijk vergeet als het goed heet en gewone naalden ik begin met een shirtje uit stofresten ik heb al voor beleid wat ik moet hebben en omdat ik hier dus niet al te veel van
had maak ik er een crop top van je hebt twee stukken elastiek nodig dit worden het bandjes dus zijn twee drie centimeter breed en 30 centimeter lang dan heb je stof nodig om de puntjes wat mooie met maken stipje een beetje er nodig 40 bij 10 centimeter lang moeten ze zijn en dan het topje zelf de lengte kun je zelf bepalen epson ja 30 40 centimeter dat is wel zo'n beetje het minimum wat mij betreft maar dat kun je zo lang of kort maken als je zelf wil de breedte moet jezelf opnemen bij je borstomvang dus het breedste deel van je bovenlichaam en dat er twee delen
dat is dan de breedte van een stuk stof dat hier ligt en ook daar heb je dan twee keer dit stuk voor nodig als je een strak topje wilt kun je ook een aantal centen mensen 5s aftrekken van de breedte want het is jersey stuff figuur met de mooie kant op elkaar heb gelegd en dat trekt nog mee ik heb deze towns met een zigzag schaar afgeknipt zodat de zijkant niet de erg grafisch zetten we ook bezig ben dus dit heb ik op elkaar liggen met de breedte in deze twee kantoor zo aan elkaar vastgemaakt hier zo komt dit samen je kunt ze er eerst vastzetten met naalden en als in
angers nog een speciale steken in for search materiaal dan kan een zig zag steek ook prima mijn naam is china kan wel threads steek doen dus ik ga dit natuurlijk op die manier doen maar dat is dus geen probleem als dat niet zo is ik satin stretch en adel in de machine deze heb je echt nodig als je een jersey stof hebt anders dan jaar wordt het groene net niet helemaal goed uit de camera houden ik heb search steek en geen ingezet staan ik weet niet hoe het bij de meeste andere naam ze uit zit maar ik heb dus deze instellingen als je het en search niet hebt kan je hem ook ongeveer op te
zetten en bij mij dan de andere instelling zo b of c [Muziek] hier zo fout dit kom dit wordt zo'n die wordt naar binnen gelegd en op dezelfde manier ons net zet ik dit vast [Muziek] het grootste deel van topje is ook klaar ik heb aan de boven en onderkant aan een rechte steek onderkant is een beetje geschulpte vriend wel schattig uitzien maar denk een vs als je zelf wilt ik ga nu het begin aan de puntjes die wordt is zo en twee gedeeld met dit had ik dat al gedaan wordt wat smaller en hier heb ik het aan elkaar vastgezet om ze samen te zetten leg je een mooie kansen op een
paar hier zo even samen aan elkaar zitten en aan elkaar vast aan de trein natuurlijk voor allebei de bandjes heb je deze stukje hier leg weer met mooie kans op elkaar dubbel en dan na je dit zo aan elkaar vast aan de buitenkant zodat je zeg maar een buis krijgt dit aan een paar zetten kun je ook overslaan als je stof is dat lang genoeg groot genoeg zijn want mijn was dan niet goed geval dus ik moest echt je aanpassen zodat het allemaal lang genoeg werd dus ik heb hier steeds het westen camera vast moet zetten om de grens length krijgen exacte lengte scene nodig hebt kun je
ook bij jezelf restjes nu nameten hoe lang of kort je precies wilt hebben maar als je genoeg stof hebt dan kan je in één keer een bandje neem ik heb deze twee stukken zo aan elkaar vastgezet en dan ga ik de als zwaan soort puistje van maken zoals ik gezegd heb dus dit wordt zo met de mooie kant elkaar toe zetten we eventjes vast met naalden en dit wordt zo over complete lengte van dit stuk stof gedaan en dat wordt ook aan elkaar vast genaaid oh even goed vastzetten want zoals je ziet dit krult om dus ik heb deze puntjes nu twintig meer gemaakt alleen moet ze gedraaid door de
top gaat met dan niet zo handig dus ik heb deze veiligheidsspeld die is heel erg verbogen omdat ik hem wel vaker voor dit soort dingen gebruik nu steek ik hier door dan gaat-ie dicht gaat me er een kat dan tuurlijk hem hier de in en dan tuurlijk en de hendel doorheen totdat hij aan de andere kant er weer uitkomt [Muziek] en om het elastiek nou in de bandjes krijgt keuken precies hetzelfde bevestig veiligheid snel weer aan en die doe ik dan zo door dit pand je heen [Muziek] mocht je nou niet zo veel elastiek meer overhouden zet hem dan en vast met een naald zodat u niet in schiet
vertel stof en je fiches zo wat beter over want aan het einde is niet echt [Muziek] goed verdeeld is een beetje gelijkmatig verdelen voordat je bandjes vast maakt moet je eventjes hier een paar keer heen en weer overheen gaan met de naaimachine zoals je zeker weet dat de elastiek goed vastzit in het bandje en niet terug schiet dan ga je natuurlijk aan alle kanten doen dus 4 keer in totaal en daarna kun je de bandjes vast zit aan topje zo ik heb ze nu eventjes vastgezet met een half acht centimeter vanaf de zijkant ik heb daarvoor de plantjes ook naar voren getrokken zodat we daarin mooi en
glad is en ik heb er voor gezorgd dat de afstanden gelijk zijn acht centimeter van zijkant 10 centimeter van zijkant omver ik ga nu weer net een naaimachine hier zo heen en weer ik probeer dat exact op de na te doen die er al zit ze dat het niet al te veel opvalt en dan zet ik zo de bandjes vast aan het op jezelf hier kun je zien waar dat dan moet gaan gebeurt dus precies ook die in haat de top je is nu helemaal klaar zijn heel simpel maar wel schattig topje en onderkant is ziek plooit beide zo'n en bandjes zijn ook wat geplooid ziet er toch weer wat bijzonder uit ik
ben nu nog veel blij mee en ik ga is er natuurlijk de volgende laten zien zoals gezegd deze is een batch een crop top staat wel mooi op een spijkerbroek mocht je nou genoeg stof hebben dan kun je ook langer maken zodat t gewoon je buik bedekt is makkelijk te doen ook als je net begint met naaien dus ik raad het zeker aan om dit een keer te proberen des zout zo voor de volgende heb je weer elastiek nodig speltheorie kunnen schaden en naalden en een oud shirt dit is een en vrouwen model in maat m het is een extra lang shirt en ik wil hier van off-shoulder shirt gaan maken
dus wat breder je kunt hiervoor het best eigenlijk een mannen shirt nemen dat te groot is want dan heb je lekker veel stof om mee te werken ja bij mijn is dat dus niet helemaal gelukt ik had ook niet in huis maar dit shirt is dus zo lang shirt weet wel dat overeenkomt stel dan gaat het toch lukken ik heb een jersey shirt gebruikt want dat is eigenlijk het makkelijkst om te gebruiken voor dit wat dan eerst leg ik het zo recht neer na een mooi op elkaar alles goed glad beetje en borstomvang nu weer nodig want dat is alles wat de spitsen deel van je bovenlichaam je kent dat ze het best met een meetlint
opnemen en het hoeft niet extreem zakte zijn aangetrokken of zo gewoon ongeveer niet extreem lijdt ook niet echt zijn zak een beetje ruimte mag best en je borstomvang deel je door 2 voor en achterkant en dat is de breedte die nodig is voor het grootste bestand heb ik ga nu heel voorzichtig in de mouwen eraf knippen maar dat doe ik hier vanaf de schouders is niet alleen een touwtje waar ik knip echt in het grootste deel van shirt als de mouwtjes houden we eigenlijk helemaal intact [Muziek] die mouwtjes die leg opzij die hebben we later nog nodig en daarom moet ze ook
intact blijven maar ik ga ondertussen verder met het shirt en nu gaan we dat nemen wat we nodig hebben [Muziek] ik heb de helft van de borstomvang nodig erwtjes altijd naam weten en ik zorg ervoor dat twee even groot stuk [Muziek] zo dit is al aan elkaar vastgezet geknipt met de zigzag schaar zodat het niet zou gaan rafelen heb 45 of 40 centimeter zoals je kunt zien is syrisch met die zigzag schaar gedaan en nu gaat deze zijn hebt hier zo aan elkaar vastgemaakt waar ik gebruik hiervoor de stretch c en zet de naam chirp g en zoals gezegd heb je die instellingen niet kan ook gewoon een zig zag steek
gebruik mijn shirt is sowieso niet heel lang dus ik neem een hele smalle zo mijn heel klein beetje fout dit om en dat zet ik direct vast en dan ga ik het op deze mee om vrouw en verder vastzetten en dan hoef ik het dus niet twee keer plate omslaan mij een keer heel smal en een keer iets breder dan is er ook een [Muziek] in volgende stap zou het dus zo dat verderop en dan komt er hier zo een lus waar elastiek in kan komen en hier hou ik op ongeveer zo dat een gat is waar ik het elastiek te makkelijk in en uit boeken naaimachine staat nu op een rechte steek [Muziek]
nu heb je de elastiek nodig de lengte ja die moet je even je zelf bepalen han onder je armen door over je borst heen en kijk dan hoeveel ruimte je nodig hebt daarbij moet het een klein beetje uit gelukt zijn de elastiek zodat ik goed blijft zitten als je church straks aan trek niet dus zat je nog welke naam natuurlijk maar dit moet niet al te los om je heen zitten ik gebruik mijn veiligheidsspeld weer je doet door het uit en van het elastiek en dan ga ik op deze manier door deze opening zoom in en elastiek wordt dan zo er doorheen gaat de eindjes zeer leg op deze manier op
elkaar en let er goed op dat ze niet ergens aan de binnenkant nog verdraaid zijn moet mooi glad zijn en dit wordt dan zo aan elkaar gezet die kant eventueel wat de uitleg zoals ik nu heb gedaan zodat je wat meer ruimte en vrijheid hebt om dat te doen op deze manier als je de attentions niet zo bladca legt dan ontstaat dus echt een enorme bobbel en dat wil je niet en dan zit ze aan elkaar vast zit vreemder weer zo een beetje induwen [Muziek] en dan kan dit gaatje hier dicht gemaakt wordt met een aan machine is de opening is nu gesloten en dan is zo en bovenkant
naar zo'n aan onderkant heb ook weer gemaakt stretch steekt en en cng heb ik gebruikt ik vond het zo mooi omdat het een beetje gaat wel vier door maar je kunt me eventueel natuurlijk ook gewoon een recht maken wat de onderkant betreft zou ik zeggen het staat je volledig vrij om dit te maken op welke manier in zelf maar wilt ik vind persoonlijk deze gewoon het mooist zilver de basis is klaar en we hebben nu nog deze mouwtjes als het goed is heb je t op deze meer afgeknipt die zijn nog intact en deze zo wordt nu niet beroven kant zodat de onderkant was wordt nu in de bovenkant
en de bovenkant maak ik nog wat strakker deze zoon die maak ik een klein beetje opa ik knip niet door allebei de kanten heen kijkt bij meisje zat mogelijk gebeurt er zit nu een klein gaatje en dat was niet de bedoeling alleen aan de binnenkant knip je hem zo open en hierzo ja dan kun je niet doorheen dus je moet echt wel een allebei de kansen die opening maken en hen door die openingen heen gaan zo weer elastiek aanbrengen dus dat gaat zo rondom css teak dit is een ik smaller stuk en deze heb ik eigenlijk van de ander afgeknipt ik heb gewoon een stuk van 2 centimeter door heel verknipt het is wel
iets makkelijker als je dit gewoon zo heb en dit stukje moet ook vrij strak om de arm heen zitten ik heb een kleine speld en die wordt straks hier doorheen gehaald maar ik vind het belangrijkste dat dit wat strakker wordt als bovenkant stad gaat het gebeuren nu het elastiek er doorheen het ik heb de eindjes aanelkaar gras gemaakt speeltapijt en hier wordt dus ook weer samen gezet dus op deze manier plat zodat geen google ontstaat zo op elkaar even controleren of die niet verdraaid is een paar keer heen en weer hij kan hier gewoon direct vastgezet worden want je krijgt het weer schijnt
niet echt heel mooi voor elkaar om die gaat zo weer werd er nu nog dit stuk dit heb ik van de zo'n afgeknipt dit stuk dat ik niet nodig dat is nog over dit was de zoon van shirt ja dit was gewoon niet in de afmeting die ik nodig had afgeknipt en stukken daarvan ga ik aan de mouwtjes vastmaken en dat kon zo om de mouwtjes geen bij de mouwtjes heb overigens nu al met elastiek gedaan deze kan voorbereid zo moeten ze uit gaan zien de soorten soort van pofmouwtje dat ik er vermaak deze vorm heeft het meisje nu dus we hebben een lelijke rand en daarom is ook
wel handig om dat stuk zo'n te gaan gebruiken ik volg niet de lijn van het meisje zelf dus ik pas het eventjes aan de vorm zodat we voor rechter is en onder dit nu aan elkaar vast te maken is belangrijk dat je dit soort en dit stuk stof is breder dan het maudje en om ervoor te zorgen dat het bij elkaar past heb ik verschillende spel diverser ingestoken op de helft ongeveer en dat deze meer moeite dan overeenkomen met de andere spelden en een gemarkeerde delen worden bij elkaar gezet dit moet dan zo mee werken met elkaar dat het allemaal werd beits komt [Muziek]
we zijn bij de laatste stap aangekomen neerzet dit behoeven stuk hier zijn de mouwtjes en die moeten alleen nog aan de rest van shirtje vastgemaakt worden even kijken waar de zoon zit ofzo zijnaad zijn uit bedoel ik die komt zo op deze zijn na het van maudje en die worden zo aan elkaar vast genaaid zetten even speld in zodat het niet meer van elkaar los raakt zo op deze manier wordt dat dan aan elkaar vastgemaakt zo meteen nog met de naaimachine ik ga zo een paar centimeter nee maar niet te ver anders kan je armen niet echt goed meer bewegen omdat ze vastzit
genaaid aan je shirt en dat is niet de bedoeling aan de andere kant natuurlijk hetzelfde je kunt het eventueel ook met de hand aan elkaar vast zetten maar ik doe het gewoon met de naaimachine want dat gaat sneller en als dat gedaan is is het tweede top je ooit klaar ik vind het er heel erg leuk uitzien en het is natuurlijk heel makkelijk te combineren mooi zomershow ja zo'n wit shirt gay natuurlijk op heel veel gelegenheden aantrekken het past perfect bij de zomer is lekker luchtig en het is ook nog behoorlijk makkelijk vermaken steden waren allebei de shirtjes tegen
jullie vandaag dat laat zien hoe je ze kunt maken ik vind ze allebei heel erg geslaagd zand bij lekker en luchtig en zomers ik ben er heel erg blij mee hier zo vind ik vooral het puntje leuk en niemand die door heeft dat ontzettend simpel te maken is maar dat is het wel met deze geschulpte zoom ook en zo gebeurd je toch nog iets moois met stof rest en oude shirts die niet meer draag ik ben benieuwd welke van de twee jullie het leukst vinden dus laat me dat weten in de reacties of je de witte het leuk vindt of die met het essen en ik hoop dat je deze video leuk vond
als dat naar ze is name dat weten door de video een duim omhoog te geven of laat een reactie achter ik hoop ook dat je abonneert op dit kanaal en als je dat doet klik dan gelijk even op of klik je naast de abonneer button zodat je geen video's meer van ons mist ik hoop dat je dat doet dan zie ik je in de volgende video weer hopelijk tot dan en daar