dit filmpje is ter ondersteuning van de eenvoudige muts die ik op mijn website hebt staan met voor volwassenen die je bereid op pennen 5 je begint met 100 steken en ja hoe lange draad heb je dan nodig om 100 steken of te zetten nou in dit geval dus met pennen 5 denk ik dat ik ongeveer 25 steek en per naar pen lengte kan halen dus 1 2 3 4 keer 25 is 100 en look er twee extra bij zodat je straks nog een draad overhoudt om de muts mee aan elkaar te naaien en dan begin je met steken opzetten nou ik hoop dat jullie weten hoe dat gaat en anders zijn daar genoeg filmpjes van op
internet te vinden ik zal een paar steken laten zien je maakt dus een lusje en je houd de draad zo vast en ik laat je zien dat je bijna niet uit te leggen maar heel langzaam zien hoe je steken opzet en op deze manier ga je dus door tot je er 100 heb zo'n honderd steken opgezet en naar het klopte ongeveer ik heb nog deze draad nog over om straks de muts mee te naaien het is een muts van helemaal boordsteek dus dat betekent 1 recht 1 averecht 1 recht 1 averecht en in dit geval begin ik altijd met een kan steek dus dat is gewoon een steken recht afhalen zonde die te breien
en als je alle pennen begint met een kan steekt dat betekent dat je hem straks heel makkelijk en netjes kunt dicht naar je dit is de recht de averechts recht averecht nou ja in dit geval ga je boordsteek 38 pennen boordsteek draaien dus ik ga even verder en kom later bij jullie terug na ongeveer 30 pennen boordsteek ben ik aan een nieuwe rol toe en hoe je bijna onzichtbare en heel sterk een nieuwe draad begint vind je op mijn blog google even op nieuwe draad aan hechten dit is waar het kanaal of je nu zit het is dat ik het weet maar dat zie je straks dus helemaal niet meer terug
nou een paar uurtjes verder en ik weet niet meer precies hoe lang denkt u uw breien of zo heb je dan dit gedraaid en ga je minder volgens het patroon en dat mindere doe je na ongeveer 15 tot 17 centimeter boordsteek en volgens patroon betekent eerst 12 steken boordsteek 3462 of vervolgens drie steken samenbreien dat kan een beetje lastig zijn ook oppassen dat je geen steken laat vallen hoe doe ik dat dat is in elk geval zorgen dat die drie steken voor aan dichtbij de punt zitten en dan zorg je dat je ze goed insteek nog voordat je de steek verder af maakt je haalt hem om en
zo zorg dat je dus voor voordat je laat afglijden dat er geen steken kunnen vallen vervolgens 12 steken boordsteek en zo het nog een keer laten zien hoe ik heb ik nu 12 gedaan 2 4 6 8 10 11 nee moeten de 13 zijn ga ik mijn haar patroon 13 en dan weer drie steken samenbreien dus voor op de pen je kunt eventueel je pen en iets meer naar voren steken het is lastig ik ben ook het type had een beetje strak bereikt tussen genen die wat strakker breien die hebben dit lastigst en vervolgens deze prent pen breien uit door steeds weer 13 boord steken en drie samen te breien
bij de volgende oneven pen in mijn geval is dat de 41e pen heb je nog 8 en 488 steken over ga je niet beginnen met 12 poort steken maar met tien boord steken 6 8 9 10 ik zal nog een keer drie steken samenbreien ook nog een keer laten zien ik hou dus met wijsvinger van mijn linkerhand houdt de steken ook tegen zonder dat ze dan eraf kunnen vallen en dan zorg ik dat ik deze pen insteek om handen en ook pas af laten glijden op moment dat je zeker weet dat alle steken die lus hebben gepakt vervolgens is het nu 11 steken boordsteek 2 3 4 en dan weer drie samen breien dus ik
houd met de wijsvinger ook ze tegen ik steek het in nepal om en door en dan laat ik ze echt pas afgereien en deze pen braille uit door steeds 11 poort steken en drie samen te draaien weer 11 woord steken drie samen breien hier zie je hoe het eruit ziet na een aantal pen een mindere en de laatste pen mindere gaat vrijen rigoureus dat gaat van 52 naar moet ik even spieken 28 steken je begint met vier steken boordsteek 1 2 3 4 3 samen breien 1 averecht meer drie samen breien 1 averecht meer drie samen breien en zo breng je deze penders uit met steeds een aanrecht en drie samen als je de laatste 28ste ik
heb afgekant ziet het er zo uit en ga je dus met de overgebleven draad ga je alle steek opnemen eigenlijk er eigen deze manier zodat je de bovenkant van de muts straks helemaal kan dicht trekken ben je klaar met rijgen dan kun je de draad aantrekken deze manier en de muts sluiten ik ga deze nog niet af vechten ik ga eerst de achternaad van de f te zijn daad van de muts laten zien als je dus allemaal kan steken heb ge maakt dan kun je via die kan steken kun je de muts heel netjes gewoon aan de buitenkant dichtnaaien je pak steeds een lus van de ene kant en twee lussen
even kijken hoe ik dat doe soms een beetje lastig uitleggen je pak steeds twee lussen van de ene kant en twee lussen van de andere kant twee lussen van de ene kant twee lussen van de andere kant en dit is dan het eindresultaat je ziet dat het een na het is maar goed hij ziet er heel netjes en glad uit en hoe donkerharige we hoe donkerder ga je gebruikt hoe minder je eigenlijk daarvan zit dit geval heb ik expres even licht graden gebruikt zodat je wel goed ziet hoe het hoe het er uit hoort te zien en ook het minderen van de van de steken boven in c in dit geval
heel goed voor lang een mens voor jezelf heel eenvoudig als je vragen hebt mail mij gerust