Babytruitje haak instructies iedereen we gaan een babytruitje breien met een raglanmouwtje met aan elke kant 3 knoopjes om open en dicht te doen, het is een heel eenvoudig iets en we gaan het stap voor stap breien; ik ga werken met een naald nr 3 en babywol en wat hebben we anders nog nodig ? 6 knoopjes
maar dat is niet dringend we gaan 62 steken opzetten, dat is een maatje van 0 – 3 maanden, een heel eerste maar als je een grote baby hebt is dat eigenlijk al de geboorte en dan moet je een maat groter maken voor die 3 maand al, om m'n 62 steken op te zetten neem ik een armlengte draad
plus een halve armlengte
is er teveel, beter teveel dan te weinig beginnen met onze opzet we leggen onze
draad over onze vinger we nemen de onderste draad op we leggen de draad over onze vinger, we nemen de onderste draad op, we slaan onze draad om en we breien hem
draad eronder, omslaan en breien maar als u op de instellingen gaat in het clipje kan u de afspeelsnelheid vertragen
of versnellen en dan kunt u als je goed kunt u zien hoe u het moet doen 5 steken dus ik ga er 62 opzetten in
totaal 62 we gaan verder in ribbelsteek, wat is de ribbelsteek ? alle naalden rechts, het is dus wel degelijk een truitje voor beginnelingen
het minderen zal misschien wat moeilijker gaan maar ik ga het zeker in detail uitleggen hoe het gedaan wordt het
gaat lukken, zeker en vast dus we gaan twaalf centimeter ribbelsteek breien ik zal jullie nog eens tonen we steken onze naald in onze steek, we slaan onze draad om en we halen de steek naar boven, de draad
blijft achteraan bij rechts we steken onze naald in, we slaan om en we halen hem naar boven de 1ste naald is altijd het moeilijkste ga ik niet zeggen maar je moet altijd heel goed opletten dat u geen steken mist want die kun je niet terug oprapen zoals bij gewoon breiwerk
deze rij is de 1ste rij en dit is de averrechte kant de kant met de ribbeltjes is de averrechte kant van ons werk, zo is het makkelijkst te zien en zo'n truitje neemt niet echt heel lang in beslag maar als beginneling is het een mooie bezigheid en dit komt altijd van pas voor een geschenkje, we gaan er dan nog iets anders ook bij maken, sokjes met hetzelfde patroontje, misschien een mutsje ik zal het nog zien mijn dochter heeft nogal veel collegas en als die kindjes hebben dan zegt ze wel eens mama heb je geen gerief liggen dat ik cadeau kan doen
anders blijft het toch maar liggen en uittrekken elke keer is ook zonde en dat is het begin van onze opzet en dat spant altijd een beetje bij haken ook, die 1ste steek dat we opgezet hebben is nogal strak u denkt misschien dit is redelijk wijd voor een baby maar het moet ruim zijn voor een baby dat zou moeten lukken dus gaan we nu breien tot we 12 cm hoogte hebben ik denk dat het ongeveer een 36 à 40 rijen zal zijn maar ik ga jullie tonen, als we zover zijn, hoe jullie kunnen tellen hoeveel rijen jullie gebreid hebben het voorpand moeten we hetzelfde aantal rijen breien
zodat ons werk voor en achter identiek hetzelfde is bij de mouwtjes moeten we dit ook kunnen tellen dus ik ga jullie laten breien en ik kom terug als jullie 12 cm hebben of als ik 12 centimeter heb ziezo, we zijn er, op onze 12 cm ik zat er niet ver naast
maar ik had wel de verkeerde uitspraak gedaan ik heb ze geteld maar ik zal ze nog eens tellen, we tellen de ribbels 26, inclusief deze rij want deze gaat er als een ribbel uitzien als we onze volgende rij gebreid hebben we gaan de oksel en de raglanafschuining breien we beginnen in onze 1ste rij kanten we aan beide zijden 1 steek af
hoe doen we dat ? we breien 2 rechts, en we halen de eerste gebreide steek over de 2de nu hebben we 1 steek afgekant en aan de andere kant van de rij kunnen we niet afkanten zonder dat we met een lange draad zitten we breien dus gewoon onze rij af en we minderen aan de andere kant dus als er in een beschrijving of wat ook staat aan beide zijden afkanten, zoveel steken in de teruggaande toer en hetzelfde aantal steken in de volgende toer, zodat we aan beide zijden hetzelfde afgekant hebben maar in dezelfde rij kan dat dus niet bij breiwerk het kan altijd maar het hoort niet zo
ik heb gezegd vanaf de oksel gaan we in tricot breien, dus 1 naald rechts 1 naald averrechts dus moeten we nu terug 1 steek afkanten maar dan wel in het averrechts dus moeten we nu averrechts breien, we steken onze naald van rechts naar links onder onze steek
we breien 1 averrechts, we breien er nog 1 in plaats van hem zo over te halen, halen we hem langs achter erover hebben we dus in averrechts afgekant we hebben dus aan beide zijden 1 steek afgekant
en we zijn bezig in tricot nu gaan we aan beide zijden minderen voor de raglan en dit elke 2de rij, dus elke keer in onze rechtse rij
niet in onze averrechtse naald, ik ga jullie tonen hoe jullie de 1ste mindering moeten doen, u breit 1 rechts, u mag er zelfs 2 breien, maakt niet veel uit maar u moet altijd 2 steken breien voor uw minderingen dan en we gaan 2 steken minderen we gaan 3 steken samenbreien je kunt er ook anders breien, u kunt 3 steken afhalen en ze zo samenbreien wat het gemakkelijkste is voor jullie en we gaan verder tot op 5 steken van het einde ik heb 2 steken gedaan als begin, we breien 3 steken samen en nog 2 steken we gaan dan terug rechts, andere kant averrechts en die minderingen doen we nog
3 keer, dus die 3 steken samenbreien en dan gaan we verder de volgende manier we hebben onze 4 minderingen uitgevoerd van 2 steken we hebben 3 steken samengebreid en nu gaan we 1 steek minderen, om de 2de rij en dit gaan we 12 keer doen we gaan op dezelfde manier voort, we breien 2 steken rechts ik heb het al de hele tijd zo gedaan, maar ik zeg 1 steek is ook goed we breien tot het einde tot op 4 steken en breien we hier ook 2 steken samen en de volgende rij breien we averrechts en elke 2de rij gaan we dit minderen 12 keer en dan hebben we nog 20 steken over
we breien tot een totale hoogte , van de opzet tot hierboven moet het 21 cm zijn en dan mogen we alles afkanten maar ik zal terugkomen om af te kanten
om het jullie te tonen jullie kunnenafkanten maar voor het zekerste zal ik het nog
eens tonen en dan hebben we onze rug klaar , willen jullie het aan de kant leggen en zeggen ik ga eerst het volgende stuk doen dan mogen jullie verder breien aan het voorpand mogen jullie precies hetzelfde breien in ribbelsteek want dan zitten we immers met een halsuitsnijding vooraan en dat ga ik jullie dan tonen, dan hebben we enkel nog de mouwtjes
waar er niet echt veel werk aan is en dan zijn we er , we gaan dan de afwerking doen het gaat relatief snel vooruit gaan hier zijn we weer, we hebben onze minderingen gedaan zoals uitgelegd in het filmpje en we zouden nu onze rijen moeten kunnen tellen hier zijn onze ribbels gestopt
we gaan vanaf hier nu tellen 30 rijen hebben we en de hoogte is ook juist, ik heb het gemeten dus dat is het rugpand, we gaan het afkanten en dan gaan we hetzelfde doen voor het voorpand, ik heb het onderste stuk al gebreid jullie kunnen moeilijk zitten kijken hoe ik dat stuk brei
dus we gaan eerst, sorry van m'n stem, we gaan eerst dit stuk afkanten en dan gaan we uitleggen hoe de bovenkant van het voorpand gebreid moet worden dus we gaan gewoon afkanten nu 2 steken rechts breien, de 1ste steek over de 2de halen 1 rechts, de vorige steek erover
halen en zo gaan we door tot al de steken weg zijn en voor de beginnelingen, er blijft 1 steek over op onze naald, ik maak die een beetje groter, en ik heb natuurlijk mijn schaar vergeten knip de draad af, zo lukt dat ook we trekken de draad door de lus en dan maak
je hem vast en je werk kan niet los komen
dit is het volledige rugpand van ons truitje, het voorpand breien we precies hetzelfde alleen gaan we nu dit stukje breien ook hetzelfde als het rugpand het rechtbank
maar tot we 24 rijen hebben de 10 laatste rijen zijn dus anders dan wordt de halsuitsnijding gemaakt, bij deze gaan we dus terug beginnen aan weerskanten 1 steek afkanten en verder 4 maal 3 steken samenbreien maal 12 maal 2 steken samenbreien, maar in feite geen 12 maal eigenlijk wel maar we doen dat verder terwijl we minderen voor de hals ik kom terug om de hals te tonen we hebben het gehaald, we zitten hier
op 10 rijen van de bovenkant dit is ons voorpand, we gaan dus de halsminderingen doen ik ga jullie tonen hoe we het moeten
doen ik ga eerst de steken tellen, 30 steken heb ik momenteel en ik moet de middenste 10 afkanten ik brei m'n 2 rechts, ik brei m'n 2 samen en ik brei nog 6 steken dus moet ik nu 10 steken afkanten op die manier 10 steken afkanten en we breien gewoon verder en niet vergeten minderen aan de andere kant zoals ik bijna mindering en dit is onze 1ste afkanting van onze hals, we draaien ons werk om voor de hals moeten we verder , 1 x 2 st en 3 x 1 st afkanten
en met die maal een stuk af kampen en
gaan waarmaken dat het een mooie ronde anders wordt het te moeilijk om de steken
daarna terug op te nemen we gaan averrechts breien natuurlijk aan onze andere kant tot 1 steek voor waar we gestop zijn we draaien ons werk om, we halen een steek af, we breien ze niet, we halen onze steek die blijven staan is over onze 1ste steek we breien nog een steek we kanten ze af, we breien nog 1 en we kanten ze af ik heb een steek teveel afgekant, nu moeten we nog 3 x 1steek ik ga de beschrijving op de fb groepen zetten en in de toon meer sectie
dan kunnen jullie zien hoeveel steken jullie moeten afkanten ik ga het niet losdoen en opnieuw beginnen, ik ga gewoon nog 2 x 1 st mindern en we doen het ook terug averrechts breien tot 1 steek voor waar we stopten we halen ze erover en we breien verder want dat is al onze steek dat we moeten afkanten we moeten ook minderen we gaan gewoon die 2 steken samenbreien en dan hebben we 2 steken over en die gaan we gewoon over mekaar halen dat puntje is altijd een beetje een probleem we halen dus die erover, we zetten ze terug en we breien ze samen we kanten af zoals het andere deel
maar ik heb natuurlijk
mijn schaar niet bij daar ziet u ik hoop dat u dit kunnen zien
dat de hals ietske dieper is bij het voorpand zoals het hoort maar ik zal het allemaal mooi opschrijven, ik heb het voor mezelfd ook genoteerd dat ik geen fouten maak en dan doe ik het toch het modeletje dat we maken is dit met knoopjes ,we gaan verder nu
de mouwen breien ik heb voor de mouwen 42 steken opgezet om tijd te sparen anders wordt m'n video te lang ik heb 5 rijen gebreid de onderkant van de mouwen is zoals hier even groot praktisch, hij mag ook even groot zijn maar om de 6 rijen wordt er gemeerderd
na de ribbels is het precies hetzelfde als bij het rugpand einde 12 steken moeten over hebben
die u gewoon afkant de bovenkant van de mouw is dus 12 steken ik heb nu reeds 5 rijen gebreid, bijna 3 ribbels, ik ga 3 ribbels hebben na m'n meerdering rij dus ik ga tonen hoe jullie moeten meerderen u kan na 1 steek meerderen maar voor het gemak ga ik jullie tonen na 2 steken u neemt de draad op tussen de steken, u breit die niet gewoon want dan hebt u een gaatje ulegt hem op uw andere naald en u breit hem langs achter om en je hebt een steek extra en u breit gewoon verder
zoals u ziet is het onzichtbaar
geen gaatjes en we breien tot op het einde, tot op 2 steken voor het einde van de rij en dan meerderen we terug 1 steek, we moeten het aan beide kanten doen u neemt hem op uw andere naald en u breit die langs achter om, die steek wordt dus gedraaid en u breit hem en zo hebben we 2 steken gemeerderd, u mag eventueel die rij markeren je dat wenst
want we moeten nu om de 6 naalden moeten wij 6 keer meerdern we hebben het nu al 1 keer gedaan moeten we het nog 5 keer doen en dan breien we gewoon door tot 22 ribbels we breien 2 identieke mouwtjes en als de mouwtjes klaar zijn komen we terug met de afwerking
veel plezier, ik zie jullie in de volgende video