(42-44 beden için uygundur.)

Materialen

  • 4 bollen Alize Diva Batiktouw
  • Spies van 4 mm
  • Knop

Fabricage

Valse band:

Op de eerste rij worden alle lussen aan de achterkant gebreid.
Op de tweede rij worden alle lussen omgekeerd gebreid. Hetzelfde proces wordt herhaald.

blij

De fles 76 lussen zijn vastgemaakt en een twee vingers breed neprubber is gebreid. Terwijl je doorgaat met het breien van 10 lussen van neprubber voor de rand aan de ene kant, worden de andere lussen plat gebreid. Wanneer het voorpand, dat op de gewenste lengte wordt gebreid, de borst bereikt, wordt begonnen met het verkleinen van de kraag. Hiervoor worden de eerste twee lussen naast de valse band telkens achteruit doorgesneden. Er wordt niet gesneden onder de oksel. En de aftrekkingen gaan door totdat er 40 steken overblijven voor de schouder. Als er nog 40 lussen over zijn, worden ze een voor een doorgesneden en is de voorkant af. Het andere voorpand wordt op dezelfde manier gebreid.
Het valse elastiek van een van de fronten wordt niet onmiddellijk afgesneden en het breiwerk wordt voortgezet om de achterste kraag te wikkelen. Je kunt de ander meteen afsnijden.
Als u knopen gaat naaien, vergeet dan niet om op gelijke afstanden knoopsgaten te maken in een van de voorpanden.

Terug

De fles wordt 120 lussen gegooid. 2 vinger breed neprubber is gebreid. En dan wordt recht breien gebruikt. Het maakt niet uit hoeveel rijen er in totaal worden gebreid, de nek begint 6 rijen te worden geknipt voordat u dit aantal rijen voltooit. Hiervoor worden in het midden van de rug in één keer 20 lussen doorgeknipt en wordt de rug in twee delen verdeeld. 10 lussen in de volgende rechte rij is gesneden. Nog eens 10 lussen worden afgetrokken in de volgende rechte rij. Er blijven 30 lussen over voor de schouder.
Zelfde proces het wordt ook gedaan voor de andere kant.

Controleren

De fles wordt 76 lussen gegooid. 2 vinger breed neprubber is gebreid. En schakel over naar platbinding. Elke 6 rijen wordt één lus aan beide kanten vergroot, brei de gewenste lengte en brei wordt gesloten.

Alle onderdelen zijn aan elkaar gestikt. In een van de voorbanden wordt de langgebreide pseudo-band om de achterste kraag gedraaid en aan de andere voorband en aan de achterkant genaaid. Het gewricht komt dus naar de zijnaad en er is geen lelijkheid in de afbeelding.

Succes met.