[Muziek] hallo allemaal en welkom bij deze nieuwe tutorial vandaag zal ik een naam ik benoem het gewoon doorlopen en zal daarvoor twee boeken gebruiken eentje van crystal droog en de andere van christel krukkert op deze manier zal ik jullie leren hoe jullie een haakpatroon kunnen lezen voor knuffels en ik hoop dat dat zal helpen om zelf te leren om amigurumi te maken want het is echt niet zo moeilijk als dat het lijkt om te beginnen hebben we drie dingen nodig die wel handig zijn eerste is een haaknaald bijpassend bij je garen dit is haaknaald twee en halve millimeter
daarnaast heb je wel nodig ik gebruik katoen van yarn and colors de must have deze zit in mijn yarns lief en het is ook heel erg handig om een steek hem hier te hebben en ik gebruik hier mijn eigen vlindertje die je ook bij elke tas die ik maken gratis krijgt maar je kan ook een stukje taal gebruiken of bijvoorbeeld een baby club de meeste amigurumi patronen die beginnen op dezelfde manier met een magische ring hoe je deze magische ring kan maken zie je in een andere tutorial van noemt dus als je dat uitgebreid wilt wilt zien dan kan je die terug zoeken dit betrouw zegt maak met goudbruin
een link of ml ml iets magisch in dus en de andere patronen zegt haak met donkerbruin een ketting van vier lossen en haar delen met een halve vaste totaal in deze twee de tekst is van christel krukkert en zij adviseert vaak om te beginnen met een ketting omdat dit voor beginners van haken makkelijker kan zijn maar ikzelf per vervang deze techniek altijd door een echte magische ring omdat ik dit mooier vind omdat je dan uiteindelijk een minder groot gat hebt waarin je haakwerk deze techniek system dus ook de techniek die ik zal laten zien vandaag we maken een magische ring
en ik begin altijd met een extra lossen omdat ik dat moeder vindt en dan zit hij wat steviger in elkaar beheer een magische ring dan gaan we naar het volgende stukje en die zegt touring 6v in de ring en andere persoon zegt haak 6v in de ring zoals je merkt is dit hetzelfde en betekent dit dat gewoon 6 vaste in de ring gaan haken nou ik maak dus altijd een extra losse eentje meer dan de meeste mensen aanraden en we gaan beginnen een twee drie vier vijf en zessen nu gaan we de ring sluiten en dan doen we door aan het eind je te trekken en met katoen omdat het lekker
stevig is kan je best wel hard trekken maar we bepaalde garens moet je voorzichtig zijn want ik kan je hem kapot trekken goed dan hebben we dit stukje mij amigurumi haat je altijd in spiraal boeit wat inhoudt dat je nu gewoon verder gaat in de eerste vaste die je gemaakt hebt de tweede regel zegt 2w en elke v en dan tussen haakjes 12v andere patroon van christel krukkert zegt 2 v in elke v is 12v dat teken dus dat in totaal 12 steken willen hebben aan het einde en we haak in elke vd in eerste ronde hebben gehaakt haak met 2 vaste en dat doen we bij de ze op deze manier
haak vasten en omdat we in doorgaan uit te voeren beperken zie je opgeeft met niet meer waar het begin van de toer is dus hier doen we de stick computer in nou maken we nog een vaste in dezelfde vasten want het is 2 v in elke v dus 1 2 en dan in de volgende drie vier en zodat het einde en ik hou er van om in deze tweede toer al het steek uit stellen zodat ik zeker weet dat ik in het begin niet per ongeluk een te vaste te veel of te weinig hebt gehaakt [Muziek] goed nu hebben de tweede door gehaakt we zien hier netjes en tweede ronde en daarom dus die je hoe je die telt
zal ik zometeen laten zien als we wat meer onderzoek de volgende toer zegt 2 v in elke tweede v dit is natuurlijk wat lastiger staat ook dat je uiteindelijk 18 vasten over hebt we gaan kijken bij christel krukkert die zegt 2w in elke tweede v precies hetzelfde dus wat dit inhoudt is dat in elke genoemde vaste gaan we een meerdering maken dus maken we twee vasten in de alle andere vaste die gaan we niet zomaar overslaan nee de haken we een vaste in dus altijd als een vast het niet genoemd wordt dan haken we een vaste in diest ik daar gaan we een vaste we verplaatsen de steek hem je er meteen
vervolgens twee en drie en de tweede vaste nou hebben ze drie vasten en hebben dus een keer normaal gehard en een keer gemeerderd in een vaste nou nu we dus zo ver zijn tel ik eigenlijk alleen maar elke herhaling dus dat gaat zo een twee drie en ik heb mezelf inmiddels aangeleerd dat de laatste twee cijfers altijd een meerdering of vermindering zijn dus dat maakt het voor mij heel erg makkelijk maar dit is heel persoonlijk dat kan je natuurlijk zelf ook uitvogelen hoe je dat het liefste hebt maar ik vind het fijn om dus bijna aantal de te tellen zodat ik niet de tel kwijt raak
als je dan aan het einde komt en je komt niet uit met je tellen omdat je dan bijvoorbeeld een steek te veel heb of in je te weinig dan weet je dat je een foutje gemaakt hebt zonder dat je elke steek hoeft te tellen en we maken de tour rustig af twee vasten in elke tweede vaste [Muziek] en kijk naar hebben we een prachtig rondje met drie toeren en dat is hier dat het heel duidelijk elke tour onderscheiden is met een mijn dan kijk je even naar het midden zo en dan zie je drie lijnen en twee 3t plus dat je drie doelen gaat ik het is ook heel erg handig om de toeren bij te
houden op een papiertje of met een toerental als u eenmaal 3 te worden gehaat heb vind ik het zelf heel erg prettig om de magische dus vast te zetten zodat deze niet meer open zal gaan halverwege of tijdens het gebruik van de knuffel dus wat ik dan doe is ik draai het om en ik trek eventjes de lus had grote zodat je geen stekende verliest en dan zet ik deze draad vast met een naald en een dubbele knoop in een van de andere steek en als ik deze goed stevig vast en dan kan je gewoon verder deze techniek van het vastzetten van de begint raad kan je ook zien in de
magische lus want als het goed is laat ik het daar ook zien om door te kunnen klikken naar de tutorial van de magische ring klik hierboven en dan kan je regelrecht naar de video's gestuurd worden goed nu gaan we een heel stuk over sluit dit patroon want ik wil graag een ander onderdeel laten zien hoe je die moet lezen bij crystal droog staat er dan 48 v en tussen haakjes 5 touren in dat geval hebben we gemeerde totdat we in totaal 48 vaste hebben wat ik wil je dus niet laat zien en dan haken we 5 touren lang een vasten in elke vasten dus 48 vast in totaal
christel krukkert die legt het uit als toen 19 tot en met 22 42 vaste dat betekent hetzelfde een vasten in elke vasten voor de toren die aangegeven en hier dus ook de reden waarom ik graag een toerenteller uit bijhoudt omdat je dan kan zien in welke toeren je bent zonder uit je moet uitrekenen hoeveel toeren en precies zijn en als je dan zo ver bent met je knuffelt dat je wilt gaan minderen dan staat er het volgende haak elke tweede en derde v samen en dan heb je in totaal twaalf stick over dat betekent opnieuw de genoemde steken die haakjes samen en de niet genoemde steken de had je gewoon
een vaste in staat doe je als volgt 1 vasten en dan gaan we mindere hoe je kunt mindere staat weer een andere video uitgelegd of je kun je hier vinden en dan gebruikelijk voorste lussen om te minderen dat zijn de tweede en derde steken tweede en derde je haak wie samen dan haken we nu een vaste en minderen met tweede en derde steek en nog minder joop op een vrijwel onzichtbare manier die ik zelf heel erg mooi vind nou moet ik wel waarschuwen dat deze manier verminderen als je beginner bent dan niet altijd even mooi de uit zal zien maar zolang je meer knuffels maakt en
meer oefent zullen ze dus steeds mooi uitzien en zul je steeds minder gaten hebben wat je ook kan doen is een kleinere haten aanpakken voor dit gedeelte zodat je geen gaten hebt en dat was het dan als het goed is heb je nu de basisprincipes van hoe je een amigurumi haakpatroon kan lezen en kan je zo snel mogelijk je eigen knuffels gaan haken want dit is echt heel erg leuk om te doen heel erg bedankt voor het kijken ik hoop dat het duidelijk was vergeet niet te abonneren op mijn kanaal voor meer van dit soort tutorials en wij doen ook podcasts waarbij allerlei projecten
laten zien zo van zowel haak en ons blije dus klik ga op de abonneer knop en volg ons tot ziens [Muziek] oh