hallo allemaal en welkom bij doe-het-zelf ideeën vandaag ga ik jullie laten zien hoe je een baby dekentje kunt maken dat ga ik haken in een patroon dat alleen maar uit losse en vaste bestaat dus dan ziet het er heel mooi uit best wel dicht en vastgehaakt ik heb een dixie van 70 pijn 90 haakt van deze twee bollen wol ik heb van allebei tegelijkertijd een draad gaat met die zes mijn de naald die heel kort in beeld was en het gaat best wel snel ook op is een dun en rol het tot voor 3 punt 5 tot vier punt vijf nou ik neem dus een iets dikkere naald en hoe ik dit ga ik heb ga ik je nu laten zien
zoals ik gezegd het neem ik deze folders van gunden die speciaal kennen voor baby's baby's staat ik op verpakking het is kleur nummer 4 dat is een beetje een mint achtige kleur hele lichte in bestaat uit 70% polyacryl 30% polyamide en 50 gram in schoen is 50 meter wol hiervan heb ik acht bommen in totaal gebruikt dus voor het dekentje van 70 de 90 centimeter heb in totaal acht bollen wol nodig en ik neem de hele tijd twee bollen tegelijkertijd dus de twee te laden tegelijkertijd als eerst heb ik het begin nodig van alle bij deze bollen hier zijn dan begint draden
en dan kan ik beginnen en deze keer heb ik er een meetlint bij ik heb namelijk ongeveer 80 cent 80 centimeter aan een losse nodig vijf zes zeven acht negen tien elf twaalf en het is belangrijk dat ik een even aantal los hebt de stadum moet ik het ook nog tellen in plafondrente lengte ik heb hier nu ongeveer wat is het iets meer dan 70 centimeter zo'n 75 en dit wordt ietsjes langer omdat de vaste die hierop gaan haken die doe het wat uit elkaar we staan neem ik niet dus is 80 kwam er nog wat iets pijn nemen maar voorzeker hij begrijpt toch maar vast terug haken
ik heb mijn 90 lossen in totaal gehaakt en nu maak ik in waste de hele rij terug je kunt ze natuurlijk wat me af wat korter maken als je maar een even aantal plant een even aantal losse is echt het belangrijkste voor dit patroon eerste rij is nu af en te kijken hoe lang die nu is ja nu zijn er wat centrum het is bijgekomen nu vast studeert wat meer ruimte nacht dus vandaar dat nu 80 centimeter zitten nu gaan we verder nu begint het patroon pas echt typisch heerlijk zo doorheen oké je dat geen niet helemaal soepel maar alles is in orde ik neem twee losse en 2 op de eerste
insect weg laat ik open en dan steek je in en daar komt om vaste daarna een losse in overslaan en vasthaken een losse overslaan en insteken vormvast je wordt gevolgd rol lossen dan slapen onder een over een steek een vormvaste en zo gaan we helemaal terug tot het einde van de lijn je begint om klein beestje de variatie zult zien in patroon zo gaat het hele dekentje er straks uitziet [Muziek] dit is het einde van de wijk om precies zo uit omdat het is een even aantal losse hadden opgezet ik sla een over en dan en laatste in stip punt dat de is van de lijn steek ik zo in
soms is een beetje zoeken met de naald maar dat komt wel goed en daar komt dan de laatste ik neem er twee losse voor de hoogte in t alles waarom slaan hier eentje over en nu word je niet in het en steek ze zelf ingestoken maar wordt de om de losse van de vorige rij je heen gaat de zeer kan vaste ik sla de vaste van voor gewonde over en dan steek ik in onder de losse van de vorige rij dus zo ziet dat er dan heb ik heb te lossen al gedaan dan steek je hier in en daar wordt een vaste gehaakt dit gaat echt ontzettend snel en omdat we cb draden tegelijk gebruiken wordt ie
mooi lekker dicht en vast het is ook heel makkelijk om nu in te steken omdat die losser dus steeds tussendoor zitten maar toch blijft het een mooi vast stevige patroon vrij dicht zoals je hier kunt zien lossen moet je echt niet vergeet het was en hier heb ik de eerste 10 centimeter gaat dat over u die losse dat je niet moet vergeten dat gebeurt mijn begin nog eens en dan krijg je niet dit mooie patronen wordt het insteek een heel stuk lastiger je komt ook aan het eind niet meer uit maar als je die losse steeds doet en daarna een vaste dan krijg je dit mooi pad ondertussen mooi dicht dus zo maar
hij blijft ook licht en zo ga ik deed ik deed verder nou zoals je ziet gaat het met de wol vrij snel dus ik heb ongeveer een derde over nu ik heb al bijna 400 gram bol gebruikt ondertussen is bijna al mijn bol op en ik heb zo'n 70 bij 90 gehaakt het is de laatste begeert je van laatste bollen wat ik over heb dus wordt tijd om dit ondertussen eens af te gaan londen ik ga nog even verder en die bestaat volledig uit vaste om het deeg ze af te maken hier nog een vaste dan komt er 1 losse en 2 een tijdje om en dan haak ik de hele rij in vaste is overal werk in steek haak ik
een vaste we gaan geen lof zaken en we slaan niks over dus deze hele rij wordt zo in vaste terug gaat ik ben bij het einde aangekomen en hier zie je waar een teek je zo is afgerond wat ik over heb wordt afgeknipt en me niet meer nodig kunnen voor iets anders gaan gebruiken net van losgetrokken mooi strak aantrekken zodat het niet uit elkaar valt [Muziek] en hier zie je het hele tekent sean en dus zo'n 70 ben 90 centimeter is geworden en je kunt er natuurlijk grote kleiner maken hij is ontzettend lekker zacht en hij hard lekker snel en makkelijk zoals je het begin met haken is te
makkelijk te doen ook echt leuk om te doen ik hoop dat je deze video leuk vond als we islam dat weten door de video een duimen geven of een reactie achter te laten of abonneer je op dit kanaal klik dan op het klokje naast abonneer button zoals je nooit meer een video van ons mist ik hoop dat je dat doet dan zie ik je de volgende keer weer tot dan en daag