Ik ga nu de mindering laten zien die in het Engels de 'Slip Slip Knit' heet. Ik weet niet hoe hij in het Nederlands heet; .. ..in het Engels wordt het ook afgekort tot SSK. Wat je doet is: je gaat eerst twee steken – ieder apart – recht afhalen. en dat is belangrijk: ieder apart en dus niet tegelijkertijd. Je haalt de eerste steek recht af.. je haalt de tweede steek recht af.. vervolgens ga je met je linkernaald door beide steken heen.. en je maakt de steek af door.. ..te breien door de achterste lussen. Nogmaals: ..je haalt de eerste recht af..
..de tweede recht af.. ..je steekt.. ..door de voorste lussen heen met je linkernaald en je breit de twee lussen.. ..op deze manier. Je ziet het hier gebeuren dat de eerste steek op de linker naald.. over de tweede steek heen valt. Daardoor krijg je het effect dat de steek naar links toe gaat lopen. Ik zal het nog even op de Duitse manier doen.. Dus je haalt de steek recht af.. ..recht af.. ..je steekt in.. en je maakt het op deze manier af. Dus recht afhalen.. ..recht afhalen.. ..door de twee voorste lussen heen steken.. ..de steek breien door de achterste twee lussen.
Je ziet hier dus gebeuren dat de steek naar links toe valt. Hier zijn de voorbeelden: Hier heb ik deze mindering gemaakt op de rechte naald na de eerste zes steken.. DIt is de steek die gemaakt word bij de mindering. ..ik heb 'm voor de grap ook nog eens gedaan.. ..elke keer voor de laatste zes steken op een rechte naald.. en dan krijg je dit effect. Hij is in principe niet bedoelt voor deze kant.. ..maar aan de andere kant het geeft ook wel een grappig effect als je het wel doet! De 'slip slip knit' is de tegenhanger van de 'knit two together'..
..en samen geven ze dit effect.. ..hier is de 'knit two together' gebruikt en aan deze kant is de 'slip slip knit' gebruikt. ..dat was het!