gratis breipatroon debardeur

Haak als een professional door deze handige haaksnelkoppeling te gebruiken om je projecten te starten! Funderingssteken maken uw beginketting + de eerste rij haaksteken op …
welkom bij TL op knutsel-tv Ik ben Tony, je gastheer hier om mijn techniek te delen voor basishaaksteken basishaakwerk is een manier om je projecten te starten waar en je de ketting en de eerste rij steken tegelijkertijd doet dit is mijn voorkeursmethode om te beginnen met alles dat plat wordt bewerkt of zelfs de onderkant van hoeden, omdat je een mooie elastische basis krijgt, normale kettingsteken zijn meestal behoorlijk strak, maar basissteken hebben een goede hoeveelheid rek en je werkt de eerste rij aan de tegelijkertijd met de verandering, dus je bespaart jezelf wat werk, dus ik heb hier een voorbeeld van de basis enkele haak basis halve dubbele haak en basis dubbele haak wat je zult opvallen is dat de steken bovenop de basis zien er precies zo uit alsof je een ketting zou maken en dan bijvoorbeeld een rij stokjes ze zien er precies hetzelfde uit ze zijn mooi lang mooi en uniform je ziet zelfs hier op het halve stokje je krijgt dat thi e lus zoals je altijd doet met een half stokje, dus je mist niets als er iets is dat tijd bespaart, je krijgt ook het voordeel dat je je rand oprekt en het ziet er gewoon schoner en netter uit, denk ik, laten we beginnen begon dus dit eerste voorbeeld is de basis enkele haak dit voorbeeld dat ik hier heb is 15 basis enkele haakjes en dit is de bovenkant, maar het kan een beetje verwarrend worden als je eraan werkt om te ontdekken waar de bovenkant is, dus we gaan om er samen doorheen te gaan Ik heb gewoon wat kamgaren hier Ik ga beginnen met een schuifknoop zet die op mijn haaknaald en ik ga ook beginnen met de ketting dus sla één ketting om twee kettingen volgende Ik ben ik ga mijn haaknaald in de eerste ketting steken en een lus optrekken en ik ga er een lossen zo beginnen alle basisrijen het kan enigszins variëren, afhankelijk van welke steek je doet met je basis, maar het begint altijd met een ketting en nu ga ik de enkele haak afmaken b y omslaan en door beide lussen trekken, dus dat is een basis enkele haak gedaan, dus zoals we het nu bekijken, dit is eigenlijk de bovenkant van de rij en dit is de onderkant van de rij, dus we werken de project nu ondersteboven om onze foundation klaar te krijgen en ik zal je laten zien als we klaar zijn hoe we in deze foundation zouden werken, dus dat is een enkele foundation die is voltooid, daarna gaan we dit een beetje draaien en we zijn we willen onder de twee lussen van de ketting werken die we oorspronkelijk hebben gemaakt, dus we gaan onder die twee lussen door, precies zo er is een lus en twee lussen een draad omslaan een lusketting optrekken en door beide lussen halen we gaan weer onder beide lussen van de ketting die we hebben gemaakt trek een lusketting omhoog één haal door beide lussen en zo doe je de basis enkele haak onder beide lussen van de ketting trek een lusketting omhoog één maak de enkele haak nu als je klaar bent om te actualiseren Laten we zeggen dat we in de steken werken, laten we zeggen dat we zouden draaien en een hele rij vasten zouden maken, we zouden er een ketenen en we zouden gewoon de ketting draaien, draai de basissteken hier dus dan zouden we in deze steken werken als een normale vaste eenvoudig – peasy volgende op onze haaknaald zal de basis zijn half dubbel haakwerk van alle basissteken half dubbel op mijn favoriet Ik denk dat ze de perfecte hoogte hebben, ze geven je de mogelijkheid van die derde lus aan de achterkant en je kunt veel doen van leuke dingen daarmee en ik denk dat ze gewoon een beetje de perfecte tussenvorm zijn als je probeert te kiezen tussen de hoogte van een stokje en gewoon een beetje de eenvoud en schoonheid van een vast haakwerk. Ik denk dat dit het halve dubbele heeft heeft het in schoppen dus ik werk veel met deze steek dus het gebruik van een foundation half double is echt mijn jam dat is mijn ding dus we gaan beginnen met een schuifknoop zoals altijd zet die op je haaknaald en ketting twee als je bekend bent met halve stokjes of een van deze De gerechten zullen allemaal logisch zijn, voor zover we beginnen met de basissteken, dus half stokjes begin met een overslag zelfstichting halve stokjes we beginnen met een omslag zodat je gaat garen invoegen in de eerste losse trek een lusketting een zoals ik al zei garen om en haal door alle drie de lussen op de haak en dat is je eerste halve stokje om vanaf daar verder te gaan je gaat garen over werk onder beide lussen van de ketting die we hebben gemaakt trek een lus ketting 1 haal door alle lussen op de haak garen over werk onder beide lussen van de ketting het is erg belangrijk om onder beide lussen te komen daar gaan we een lus ketting halen 1 haal door alle 3 3 lussen lussen laarzen lussen aan de haaknaald omslag onder beide lussen trek een lus 1 losse en door alle 3 de lussen op de haak en dat is je basis half stokje je hebt je derde lus aan de achterkant je twee bovenste lussen hier dus we zullen er een paar maken meer en dan zal ik je laten zien hoe we zouden werken aan deze i Het is erg belangrijk om je spanning hiermee redelijk laag te houden, aangezien dit je basis is en je wilt profiteren van de rekbaarheid van een basis enkel haakje of half stokje, houd je spanning los, dus een paar manieren om je spanning los te houden zijn 2 1 houd je garen slap waar ik moeite mee heb om je startlus vrij flexibel aan je haaknaald te houden en wanneer je in je kettingsteek werkt, geef jezelf wat speling wanneer je die lus ophaalt en dan een ketting lost en door alle 3 trekt omdat de spanning van die ketting 1 is wat de flexibiliteit van de ketting gaat dicteren die je in feite maakt aan de basis van je basissteken, dus ga onder beide lussen door trek die lus omhoog houd die lus vrij los ketting één trek door alle 3 oke nu als je eenmaal klaar bent om je halve stokjes te haken Ik begin mijn halve dubbele altijd met de ketting een aan het begin sommige mensen doen een ketting – ik doe alleen een ketting en dan zou je gewoon een beetje draaien e en werk onder de twee bovenste lussen of door de achterste lus of wat je ook wilt dat we doen en ga verder met je halve stokjes, zodat je in feite je losse en je halve stokje in één keer hebt gemaakt, zodat je dat niet hoeft te doen maak je geen zorgen over je stekenaantal je hoeft je geen zorgen te maken over spanning in die halve stokjes als er ooit een vraag is over wat de laatste steek in de rij is het is deze hier werk niet in deze ruimte hier dit is de kant van je werk dus dit is je laatste halve dubbel hier en dan lossen we een ketting en keer je oke nu gaan we verder met de foundation stokjes dus de laatste foundation steek die ik ga laten zien is het foundation stokje net als alle andere andere steken we gaan beginnen met een schuifknoop en een ketting twee we gaan een draad maken werk in de eerste ketting een lus optrekken doe onze ketting een en dan garen en halen door twee lussen omslaan en doorhalen laatste twee lussen zodat de beweging van het garen over p twee keer door twee lussen gaan is wat je zou doen met een normaal stokje en het begon met een ketting, dus opnieuw doen we de ketting en in de eigenlijke steek een beetje in dezelfde beweging, dus we gaan overhangen om onze tweede basis dubbel haken we gaan werken onder de twee lussen die we van onze ketting hebben gemaakt trek een lus ketting één trek door twee en trek door twee en dat is het mensen het is veel gemakkelijker dan het lijkt en eerlijk gezegd als je eenmaal wat hebt oefenen in Het zou me niet verbazen als je het op deze manier verkiest, want je bespaart jezelf veel tijd, je krijgt de rekbaarheid van de foundation en ik

denk dat het er gewoon heel uniform uitziet je hoeft je geen zorgen te maken over de spanning van je startketting omdat mijn startkettingen soms erg wankel kunnen worden Ik heb ook een probleem waarbij ik de tel kwijtraak of ik in de war raak met hoe veel beginnende kettingen Ik heb iets nodig, dus ik sla dat allemaal over en ik doe mijn basis op deze manier, zodat ik precies weet hoeveel steken ik nodig heb voor mijn startproject, dus als iets zegt zoals maar laten we zeggen dat bijvoorbeeld een project zegt tegen ketting 12 en een half stokje en de derde de derde losse van de haaknaald Ik hou er niet van om dat te doen, dus ik zou in plaats daarvan gewoon doen wat zou dat zijn 10 basis halve stokjes zodat ik precies weet wat ik krijg tot tien kan ik stoppen en begin het project gewoon vanaf daar, dus bespaar wat tijd, bespaar wat mentale energie, denk ik en ik denk dat het ook een geweldige techniek is om te weten, omdat het je horizon een beetje opent wat betreft verschillende projecten om te ontwerpen of verschillende manieren om doe dingen gewoon een beetje een kleine techniek voor je gereedschapskist dus laten we zeggen dat dit de lengte is die ik nodig had om mijn toer stokjes te beginnen Ik zou kettingen om mijn basis te draaien en zoals normaal in de steek te werken en daar ga je, dat zijn je basissteken, dus ik hoop dat je heb hiervan genoten als je zeker op die like-knop moet klikken abonneer je op mijn kanaal voor meer tutorials uitpakken en productrecensies en zorg ervoor dat je op die bel drukt, zodat je er geen van mist