ik ga laten zien hoe je deze hele simpele slof kan breien op een bereiding ik gebruik hiervoor de kleinste breiring die heeft 24 binnen je kan het ook op mijn grote bereiding maken en dan vol gebruiken en ze dan in de wasmachine vervilten want dan worden ze veel kleiner dus wel even uitproberen want ik weet niet hoe de maten uitvalt ik gebruik twee draden tegelijk het is een acrylgaren wat je normaal gesproken zou haken met een haaknaald 4 mm 2 draden samen is genoeg om een lekkere dikke stof te maken lekker warm aan je voeten ik ga starten met steken opzetten dat
kan je doen door middel van eendjes of met behulp van een haaknaald de laat wel een hele lange draad over die reis gewoon hangen en die heb je nodig om de achterkant de hiel van de slof dicht te naaien de steek is een opgezette nu ga ik starten met breien ik ga tricotsteek breien breien door losjes om de pin heen te slaan en dan de lus over te halen ik heb op dit moment hier twee lussen zitten omdat ik heb opgezet met een haaknaald namelijk gewoon allemaal tegelijk over en zo blij ik een voor een de steken deze draad niet strak aantrekken dan heel losjes omslaan en zo ga ik twee
rondjes breien ik heb er even pen en papier bij gepakt om bij te kunnen houden wat ik doe en waar ik ben gebleven en dat was de eerste rondje en dat was 2 deze twee hoorntjes waren de hiel van de schroef die gaan we later dichtnaaien gaan we deze opening breien dat doen we door heen en weer te breien moet je voorstellen dat dit zal een lapjes wat we zo heen en weer gaan breiden noemen door zo heen en zo weer terug te breien dus hier blijft nu een opening ik ben rechtshandig dus ik draai voor de terug aan de toeren het werk om zodat ik gewoon met de rechterhand en tussen kan blijven
overhalen de eerste bus die bereiken niet dus ik maak uw kant steken ze kaal ben net van deze kant zo aangekomen en straat zit nu aan de achterkant die hou ik ook aan de achterkant normaal gesproken als je een kans te geen kantsteek zou maken dan zou je op deze manier wikkelen en overhalen maar dat doe ik dus niet ik ga aan de achterkant en ik ga dus naar de tweede pin en voor de rest blijft de tricotsteek hetzelfde de flosjes omslaan en de lus boven halen op deze manier bereik alles teken totdat ik deze in ook heb gedaan dus dan zit de draad hier aan de achterkant
en dat was de laatste steek nu ga ik heel duidelijk bijhouden waar ik ben gebleven deze twee streepjes paren van de heel en dan ga ik dus opnieuw beginnen met streepjes zetten dit was een rijke erom en dan ga ik terug bij de eerste pin bereikt dus niet en de haak weer terug hij zal breien dus rond zodat je deze pin weer als laatste gedaan hebt en stop je weer op deze manier krijg je mooie strakke rand van die opening ik ga je totaal op deze manier 35 keer heen en weer dus het die ene keer heen was net een en we meteen terug is 2 zo tel je dat totdat ik 35 streepjes
hebt dat is bij mij groot genoeg dit is ongeveer 14 centimeter lang ik heb schoenmaat 42 dus ik mijn voorbeeld is als voorbeeld voor schoenmaat 42 nou is het behoorlijk rekbaar dus het zou voor meerdere maten goed moeten zijn ik heb nu de 35 keer heen en weer gedaan en het zou er ongeveer zo uit moeten zien dit zijn die twee rondjes van het begin de achterkant van de sloffen die hier dit is dan de opening waar je voet door naar binnen gaat en dan gaan we starten aan de voorkant van de sloeg dit stuk en dat is eigenlijk niet anders dan gewoon rondjes breien het maakt niet uit of je draad nu aan de
linkerkant zit of aan de rechterkant ga gewoon als je rechtshandig bent zoals ik rechtsom rondjes maken en als je linkshandig bent links om als je draad mijn draad zit nu een de rechterkant want je draad hier zit geen gewoon ook rechtsaf maakt niks uit en gewoon weer durven je kan af en toe je voeten zou ze even in steken om te kijken hoe de maat is en ik ga dus ook 35 wondjes doen voor de voorkant van de slag en nu ga ik dus gewoon het rondje dicht maken en weer turven goed bijhouden waar je bent gebleven ik heb alle 35 gewoontjes gedaan en nu ga ik afhechten
ik heb veel draad nodig dus ik sla me even twee keer helemaal onderin heen en dan knip ik hem af dit is dan de lengte die het nodige zou ik ga de draad door alle lussen heen halen en het dan aan trekken draad komt nu aan de achterkant van deze pin van aan en start ik gewoon bij de eerste pin aan de rechterkant en daarnaast doe ik laat de naald er gewoon aan zitten nu ga ik met het haakje alle lussen dag halen een keer ik het werk binnenstebuiten raamtrekker zo strak mogelijk en aanvechten [Applaus] maar oude achterkant ook even dicht maken krult nogal naar de binnenkant en dus je
moet ze even goed op elkaar leggen en dan gewoon door die steken heen aan de bovenkant zo'n dus de achterkant dicht en nou ga ik de onderkant nog even plat maken voor de hier dan zit daar zo'n punt je wat uitsteekt vind ikzelf wie ze mooi het kan wel je kan het gewoon laten zitten maar ik maak hem weaver plat doe je op de volgende manier uw fout doe ik open en dan vouw je hem zeg maar in de tegenovergestelde richting vouw hem dubbel dat je een driehoekje krijgt en dan ga ik hem ter hoogte van deze ribbel ongeveer ga ik hem dicht naaien door en door doe
ik steek mijn eerste een klein stukje terug nu ga ik gewoon door en door helemaal doorheen heen en weer steken en dan aanvraag te kan ik je nog binnenstebuiten gaan dan heb je zo'n mooie platte hier en dan is de slof hebben man klaar je kan de aan de bovenkant nog een randje op haken als je dat zou willen dus een mooie strakke zijkant van je gewoon met een draak naald doorheen zou kunnen steken ziet er ook uit als een haaksteek als ik weet je dus je kan er nog voor kiezen om een rand op te maken of zelfs een hoge rand