Haak babydeken in wafelsteek

Haak Baby Deken in Waffle Stitch is een snel, eenvoudig haakproject om te proberen. Het werkt met slechts twee basishaaksteken, enkele haaksteek en dubbele haaksteek. En met een grotere dan-normale haak, voegt u extra laken toe aan de deken. De deken komt in vele heldere en vrolijke kleuren. Dit zijn vrijwel wat van een gehaakte babydeken wordt verwacht.

Er zijn veel andere manieren om een wafelpatroon in je gehaakte babydeken te werken. Je zou een enkele haaksteek kunnen gebruiken om een grote diamantvorm op je babydeken te maken of een langere haak te gebruiken om een lusvorm aan elke kant van de Bernat-sikkee te maken. U kunt ook een onzichtbare marker gebruiken om uw werk te markeren, zodat u kunt bijhouden waar u de steek markeert. U kunt ook een tweede kleurgaren gebruiken in combinatie met uw belangrijkste garen om een oogje te maken. Deze ideeën zijn slechts enkele van de vele manieren waarop u een unieke en persoonlijke babydeken kunt maken met een eenvoudige haak en een bal garen.

 

De meeste haken gebruiken een gordelgrensachtig garenachtig garen en het garen van het garen van de Engelse wol of babygewicht voor hun projecten. U hoeft echter niet bij deze gewichten te blijven. Hoewel u misschien een superzachte deken wilt maken, kunt u een zeer droge, warme of lichtgewicht babydeken maken met behulp van elk gewichtsgaren dat u kiest. Als je merkt dat je vasthoudt aan je gehaakte haken en je wafelsteken er gewoon niet doorheen komen, moet je misschien overschakelen naar een kleiner garen.

 

Begin met je haakprojecten in de ronde is erg belangrijk, vooral als je van plan bent een deken te maken die open ruimtes bevat. Als u uw project in de ronde start, wordt uw project in één stuk voltooid voordat de eerste ronde van het stiksel zelfs begint. Dit geeft je tijd om je werk in te pakken en je gedachten goed te organiseren voordat je begint met je volgende ronde van stiksels. U zult ook tijd besparen omdat uw babydeken een glad oppervlak heeft om al uw kostbare babybenodigdheden vast te houden en niet alleen een stel ongelijke steken.

 

Het eerste dat u wilt doen voordat u begint met het starten van uw project is om uw haakhaken door de lussen op uw bestaande deken te laten glijden, zodat uw nieuwe project vanaf het begin wordt gevormd. Begin met uw project in een slipsteek (waar slechts één haak vereist is) is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw nieuwe deken erg stevig en duurzaam zal zijn. Als u alleen aan een BERNAT SOFTEE-deken werkt, weet u dat deze deken meestal meerdere haaksteken heeft. Als uw project echter een zwaardere stof of materiaal omvat, zoals een omvangrijke purp-doek, dan wilt u ervoor zorgen dat u uw nieuwe deken in veelvouden van enkele haaksteken vormt.

 

Het Meter Swatch is wat helpt bij het bepalen hoeveel steken per inch uw nieuwe babydeken zal meten. Een meter Swatch is eenvoudigweg een regel die u het aantal steken per inch laat zien dat kan worden gebruikt om de grootte van de Swatch te bepalen. Dit bepaalt de dikte van het garen dat u moet gebruiken om uw deken te maken. Meestal zal een dunners garen resulteren in kleinere steken per inch, dus voor dikkere garens, moet u een dikkere meter staal kiezen om uw project te voorkomen dat u te klein of te groot bent.

 

Zodra u al uw leveringen samen hebt, is het tijd om te beginnen met haken. Om uw project te voltooien, werkt u gewoon van links naar rechts (heen en weer) over het voorgemaakte patroon. Houd bij waar je elke ronde bent begonnen door het op te schrijven; Na het voltooien van één ronde, ontplooien onmiddellijk meer steken. Herhaal dit patroon totdat je deken full-size is.

 

Hoewel het een heel eenvoudig project lijkt, is het feit dat er veel dingen zijn die je moet onthouden bij het uitvoeren van een haakbabydeken in wafelsteek. Zoals altijd, het is belangrijk om uw project te starten op de rechtermaat. Houd er ook rekening mee dat wanneer u haakt, moet u alleen haken met de spanning die nodig is voor het garen; Zorg er ten slotte zeker genoeg steken voor uw project uit voordat u overstapt op uw dubbele haakhaak en uw project afronden met enkele haaksteken. Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, zou u in een mum van tijd een uitstekende deken moeten kunnen produceren.