Huidverzorging met zout en suiker is eigenlijk een methode die al jaren wordt toegepast. Voor een gezonde huid hebben we periodiek verzorging nodig. We kunnen natuurlijk veel chemische producten gebruiken en op de lange termijn onbedoeld onze huid beschadigen. Om deze reden zal het kiezen van natuurlijke methoden gunstig voor ons zijn, zowel wat betreft onze huid als onze zorgkosten.
Het is erg belangrijk om met zout te pellen om de dode huid in de bovenste laag van onze huid te verwijderen. Over het algemeen worden twee methoden toegepast om van deze dode huidlaag af te komen. Deze methoden;
Methode 1: Het wordt gemaakt door zout als borstel te gebruiken en de huid voorzichtig te schuren,
Methode 2: Het is gemaakt met behulp van salicylzuur en zijn derivaten om de bovenste dode laag van de huid te pellen en schoon te maken.

Een huidverzorgingsproduct maken van thuismaterialen

De korrelige en chemische structuur van zout en suiker is zeer geschikt voor het maken van schilproducten. Deze structuur pelt subtiel van je huid af, maar zorgt er ook op natuurlijke wijze voor. Bovendien biedt het dit voordeel tegen een zeer voordelige prijs in vergelijking met andere chemische producten.
De formule voor huidverzorging met de ingrediënten die in bijna elke keuken thuis te vinden zijn, is als volgt.
• Een theelepel zout en suiker
• Een theelepel havermout
• Een theelepel bakpoeder
Olijf-, amandel- of kokosolie
Citroen, theeboom of kurkuma

Lichaamsverzorging op basis van suiker en zoutVooral de olijfolie of amandelolie die we zullen toevoegen, zal zeer gunstig zijn voor de voeding van de huid. Daarom raad ik aan om natuurlijke producten te gebruiken. Tegelijkertijd zorgt de te gebruiken olie ervoor dat uw huid er na de ingreep zacht en levendig uitziet.
Aan de andere kant zorgen het gebruikte zout en carbonaat voor een schilapplicatie met zijn kleine deeltjesstructuur. Het verwijdert ook dode cellen van de bovenste laag van de huid om een ​​gladdere, frissere en gloednieuwe huid onder onze huid te onthullen. Het reinigt de poriënverstoppende olie, bacteriën en vuil en helpt acne bij zowel volwassenen als tieners te voorkomen.

Hoe maak je een lichaamspeeling met zout?

Laten we allereerst zeggen dat dit recept alleen voor het lichaam is. Het mag zeker niet op het gezicht worden aangebracht. Anders kunt u uw gezicht bezeren. De volgende materialen zijn nodig om uw lichaam te reinigen van dode huidcellen.
• een halve eetlepel zeezout of keukenzout,
• U kunt indien mogelijk een half glas kokos-, olijf- of amandelolie gebruiken.
• U kunt ook tien of vijftien druppels kruidenessentie toevoegen om geurtjes te voorkomen. U kunt dus een geurend verzorgingsproduct krijgen.

De aanvraagfase is als volgt:

• Roer het zout en de kokos-, olijf- of amandelolie goed door tot een gladde massa.
• In de laatste fase, als je essentie gaat toevoegen, voeg het dan toe. Het belangrijkste punt hier is om de essentie toe te voegen die in de laatste fase moet worden toegevoegd.

Suikerlichaamspeeling

We kunnen de schilverzorging doen met zout met behulp van poedersuiker. De materialen die hiervoor nodig zijn, zijn als volgt.
• Een glas kristalsuiker
Een half glas amandelolie, sesamolie of een andere plantaardige olie
• Als u geurend zegt, kunt u tien of vijftien druppels etherische olie toevoegen.
U kunt het op dezelfde manier aanbrengen als de vorige zoutpeeling. De stappen die u hiervoor moet uitvoeren, zijn als volgt.

• Meng suiker en olie grondig homogeen.
• Je kunt desgewenst tien tot vijftien druppels essence toevoegen, zoals in het zoute recept.
• U kunt het mengsel met uw handen of met een zachte spons op uw lichaam aanbrengen.
Weet ten slotte dat dit recept niet voor het gezicht is, maar alleen voor uw lichaam.

Referenties:
www.happi.com/contents/view_experts-opinion/2013-04-01/salt-or-sugar-best-for-scrubs/
www.gundembizim.com/hindistan-coconut-yagi-zararli-mi/
www.skincare.com/article/salt-scrubs-vs-sugar-scrubs

Auteur: Ömeer jonge boompjes