de matras steek is een manier om tricot breiwerk aan elkaar te zetten zo zonder dat je een naad blijft zien aan energie te iets uit elkaar terug kun je zien dat het de anders uitziet als de rest van het breiwerk en aan de binnenkant zie je dan de zijkanten van die van het breiwerk en tegen elkaar aan zitten dus blijft altijd een soort bubble aan de binnenkant achter maar vanaf de buitenkant zie je geen verschil behalve als je uit elkaar trekt ik ga laten zien hoe deze steek gaat ik heb twee lampjes tricot breiwerk gemaakt en die ga ik met de matras steek aan elkaar zetten
ik gebruik daarvoor een andere kleur zodat jullie goed kunnen zien wat ik doe belangrijk is dat we eerst het breiwerk goed bekijken zodat we weten ben ik een lusje zo moeten gebruiken als je de zijkant van een lapje tricot breiwerk ziet een zeer hier aan de zijkant de plaats te steken van het breiwerk wilt zijn die lusjes die hier aan de zijkant ziet dit zijn allemaal hele steken nou gaan we dan is het aan elkaar naaien die horizontale lusjes gebruiken die daarnaast liggen deze lusjes en die zeer je eigenlijk alleen maar als je het een beetje uit elkaar trekt aan deze kant zitten die lusjes ook ook
per dit deze kant van het brein werk zie je dat hier lussen aan de zijkant zitten die hele steken en als je met 9 uit elkaar trekt en zie je die horizontale klusjes en wie gaan we gebruiken om het ondermatras steek door te maken ik ga starten aan de linker onderkant en aan deze kant heb ik een steek me minder een horizontaal plus je minder omdat dit de start kant van het lampje in zijn je zit start draadje en ik ben het lapje begonnen met een kantsteek dat betekent dat ik hier een steek te kort kon eigenlijk dus ik heb hier een horizontaal dus je minder als een deze kant dit
lampje zitten start kant aan deze kant dus ik heb aan deze kant is kantsteek zitten aan deze kant heb ik dus alle steken gebreid dat betekent dat ik hier een horizontaal lusje extra hebt namelijk even rekening mee houden bij het aan elkaar zetten van die klapjes ik hecht eerst gewoon de draad aan de linker onderkant de eerste steek steek ik helemaal doorheen en dit laat een stukje draad aan de onderkant over naar de andere lab en daar steek ik ook door die onder lus op doek nu ga ik steeds heen en weer een lusje ophalen evelien horizontale lusjes dan kan ik het beste doen om het lapje
even op te pakken die zij steek te zoeken ik heb hier dus mijn draad aangehecht eigenlijk een steek te ver opzij omdat ik die kan steek niet heb dus je ziet dat ik nu iets opzij moet om die zij steken te vinden zeg maar dus ik tref je een beetje uit elkaar en dan kan je dus duidelijk zien dat hier de eerste hoe resultaten bezit ster steek ik onderdoor nu ga ik hetzelfde doen aan de andere kant alleen en ik dus aan deze kant een plus je teveel en ik ga dus een keer hier onder twee horizontale lussen door steken heen twee als je dus geen kantsteek maakt dan heb je op allebei de lapjes evenveel lus
te zitten en dan hoef je daar dus geen rekening mee te houden kan gewoon steeds onder een horizon 12 plus hierdoor steken hoe steek je in door de opening waar die laatste draad uitkomt deze draad komt uit dit gaat je steak in hetzelfde krijgen in en ga ik omhoog onder het volgende horizontale lucy door een pak beweert andere loop je ook daar steek ik in in het gaatje waar die plaats de draad uitkomt en ik ga onder een horizontale j'adore en dat is eigenlijk het geen wat we de hele tijd doen heen en weer als je naar zo op deze manier een stukje hebt gedaan dan kunnen we de naad gaan
aantrekken en dan zal je zien dat als je aan deze draad trekt dit nestje voor lust je gaat strak trekken moet natuurlijk wel deze even vasthouden en dan zul je zien dat de maat zich gaat sluiten niet om haar trekken voorzichtig en dan zie je dus die draad waar we een mee aan elkaar zetten hem of de wijnen en zo krijg je dus dat het breiwerk naadloos in elkaar over gaat het uiteinde van de draad gaan gebruiken om uiteindelijk die onderste lusjes nog even netjes aan elkaar te zetten en dan echt wel af aan de binnenkant en nu ga ik op dezelfde manier verder de na het helemaal vast zetten
de draad komt uit de rechter mapje dus ik ga je naar de linker even goed kijken waar ik net uitgekomen en kan hem even een klein beetje los trekken zodat je goed kan zien maar die draad laatste draad vandaan komt dat gaat je raak in zonder enige hoor vandaan komt nu ik weer een stukje ruime ga ik ze weer even aantrekken die breiwerk vasthouden voorzichtig aantrekken goed kijken wat er gebeurt niet te hard trekken nu kan je ze in de dus hier naast een netjes is dichter trokken kan hij bekijken van zit een knop ziel ik nog ergens een gaatje en hier kan ook nog wat strakker
dus het laatste horizontale lus je aan de linkerkant en hier zit het laatste komen dan 12 lussen aan de rechterkant nu kan ik het laatste stukje van de laat spuiten en nu nog de bovenkant aan elkaar zetten laatste zijn steek aan de linkerkant en de laatste zijn streken van de rechterhand zo krijg je een uur onzichtbare maat tussen tricot bruine