sokken breien zonder hiel

sokken breien zonder hiel
hallo weer mijn kleine garen van oorlogen en spiderettes vezels spider weer terug met nog een tutorial speciaal voor jou en vandaag heb ik weer een mooie kanten en lichte steek voor je genaamd de lentekrokussteek het is heel erg simpel het is maar een herhaling van twee rijen en het is zo heel erg eenvoudig en ik dacht dat het perfect is voor deze tijd van het jaar, of je nu een omslagdoek of een lichtgewicht deken wilt maken of het in een kledingstuk wilt verwerken ik dacht dat dit perfect is voor deze tijd van het jaar de lente is begonnen met de bloemen zijn in bloei de kleine vogeltjes zingen het is fantastisch en dus voor dit specifieke stuk dit staal dat ik heb gebruikt was het ijs van leeuwenmerken in de kleur van bosbes je kunt natuurlijk gebruiken wat het beste voor je is, wat je smaak ook is en omdat dit een gewicht van drie garen is, heb ik een haak van maat h vijf millimeter gebruikt, gebruik opnieuw wat voor jou werkt, dus met dat gezegd zijnde, laten we beginnen oke dus ik heb mijn h-haak en ik gebruik hiervoor hetzelfde garen voorbeeld en dus wij’ opnieuw beginnen met een slipknoop zoals gewoonlijk en voor de opzetketting heb je een veelvoud van zes kettingen nodig plus nog eens vier kettingen, dus ik ga doen, ik zou zeggen 22 dat is drie veelvouden van zes plus een extra vier dus zes keer drie is achttien plus vier is tweeëntwintig dus doe gewoon zoveel kettingen als je wilt voor je stuk ik stel altijd voor om eerst een staal te maken om te zien of de steek je bevalt, wen eraan en daarna of je het wilt doen iets heel ijverigs zoals een hele deken, doe dan gewoon een veelvoud van zes plus nog eens vier en dan gaan we beginnen, dus ik ga mijn 22 kettingen doen en dan beginnen we op rij één oke oke rij één nu zoals ik al zei, ik heb in totaal 22 kettingen voor mijn voorbeeld hier natuurlijk kun je er zoveel gebruiken als je wilt, net zo lang als ik al eerder zei het is een veelvoud van zes plus nog eens vier kettingen dus om mee te beginnen we gaan een stokje in de vierde ketting vanaf de haaknaald haken en dat is zo g om feitelijk als twee stokjes samen te tellen dat telt als één en dat is natuurlijk onze andere, sla dan de volgende twee lossen over en dan in de volgende ketting doe een dubbele haak ketting een sla twee lossen over ga in de derde ketting met drie dubbele haakjes en we gaan dat helemaal doen, afwisselend heen en weer tussen drie dubbele en één dubbele dus ik heb mijn drie dubbele kettingen één sla twee lossen over ga in de derde ketting met een dubbele haakketting één slaat twee kettingen over die in de derde ketting gaan met drie dubbele daar zijn we ketting één sla twee kettingen over die in de derde ketting gaan met een dubbele haakketting één en we hebben het einde van de weg bereikt dus twee lossen overslaan in die laatste ketting twee dubbele haakt nu de reden daarvoor is omdat we technisch zijn begonnen met twee dubbele en we gaan hier voor symmetrie en je kunt dat vastmaken en je kunt dit later innaaien, zodat je stuk er ongeveer zo uit zou moeten zien, en tha t is het einde van rij één oke rij twee dit is eigenlijk het begin van onze herhaling het is rijen twee en drie voor de herhaling dus begin voor rij twee met een ketting van vier en dat telt als een stokje en een ketting een spatie dus een twee drie en vier draaien het werk om de staart uit de weg te ruimen daar in orde eerste dingen eerste drie stokjes in dit eenzame stokje we gaan een beetje recht over deze eerste twee haken, dus in dit eenzame dubbel drie stokjes daar gaan we ketting een en dan een dubbele haak in het midden dubbele haak van de drie en we gaan dit proces helemaal over deze rij afwisselen dus ketting een drie dubbele in de dubbele ketting een whoa hallo daar gaan we keten een daar gaan we en dan een dubbele haak in het midden dubbele haak steek ketting een drie dubbele haakjes in die eenzame dubbele ketting een en dan last but not least een dubbele haak in deze eerste dubbele haak die we deden kan een klein beetje zijn onhandig maar het is het waard, dus scoot het onder beide lussen van de v daar recht in zorg ervoor dat je die steek vangt en een stokje maakt zoals zo en persoonlijk vind ik het gewoon geweldig hoe het verbaast je weet hoe het is gecompenseerd dat vind ik echt heel erg leuk, dus laten we doorgaan naar rij drie oke oke rij drie het is de tweede rij van de herhaling net zo gemakkelijk als de eerste begin met het aaneenschakelen van drie een twee en drie en draai het werk zodat we’ ik heb een stokje en we hebben er nog een nodig in dezelfde steek die overeenkomt met onze eerste rij die we deden het waren de twee dubbele haakjes hier beneden dus maak in deze eerste steek hier nog een dubbele haakketting een en dan in het middelste stokje doe een dubbele haak ketting één en dan in de eenzame drie dubbele kettingen één dubbele in het midden dubbele haak ketting één in het dubbele haak drie dubbele één twee en drie kettingen één in het midden dubbele haak één dubbele haak ketting één en dan we moeten nu twee dubbels maken in het laatste dubbele haakwerk nu dit deel ja het kan weer een beetje onhandig zijn, maar nogmaals, het is het waard, dus je kunt dit op twee manieren doen, je kunt hoe dan ook van beneden of van boven gaan werkt, het is de derde van onder of de tweede van boven omdat dit ons laatste stokje was

hier dus het zou een en dan twee zijn, dus het zit hier precies in deze steek en zoals ik al zei het is ofwel twee van boven of drie van de onderkant een twee en drie dus het is de derde daar, dus hoe dan ook, het werkt zo we hebben twee stokjes in deze steek nodig zoals zo prachtig absoluut positief in orde dus dat is een volledige herhaling van dit specifieke patroon ik ga er nog een doen tenminste nog een herhaling voor jullie, want ik vind het gewoon leuk om grondig te zijn en dat doe ik ook hou van deze steek, want als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je op de automatische piloot gaan, het is echt fantastisch en je kunt gewoon naar de vorige rij kijken die je hebt gedaan en precies weten waar je heen moet voor de volgende rij, dus laten we doorgaan met een volledige herhaling oké oké rij twee voor de herhaling oké dus we hebben ons halve cluster van twee dubbele haak hier drie dubbel één twee en drie kettingen een dubbele haak in het midden dubbele haak een drie dubbele haak in de volgende dubbele ketting een een dubbele in de middelste dubbele ketting een drie dubbele haak in de volgende dubbele trek hier meer garen uit oké ik heb er twee ik heb nog een ketting nodig een en dan een dubbele haak in de laatste dubbele haak recht in de bovenkant van die steek daar rechts in daar met een dubbele haak goed nu voor rij drie voor de herhaalde ketting omhoog drie keer het gehaakte dubbele haak in dezelfde steek ketting een dubbele haak in de middelste dubbele haak ketting een drie dubbele in die eenzame dubbele ketting een dubbele haak in het midden dubbele een drie dubbele in de volgende dubbele ketting een dubbele in de middelste dubbele ketting een en dan twee dubbele in de laatste dubbele dus nogmaals dat was onze steek overslaan die eerste ketting gaat naar de volgende ketting met twee dubbele nu technisch gesproken ja als je zou willen, zou je gewoon deze ruimte hier in deze lus kunnen gaan hier uh persoonlijk ik thi nk, het is de extra moeite waard als je echt in de steek gaat en ik denk dat het een iets schoner ogende rand creëert persoonlijke mening persoonlijke voorkeur als je wilt als je wilt hoe dan ook ik oordeel niet dat het goed is oké en dat is het einde van rij 3 voor de herhaling oké, dus het enige dat ik zou aanraden is als je zegt dat je een sjaal of een deken kent of wat dan ook en als je er geen enkele rand of rand aan doet, zou ik dat doen aanbevelen omwille van de symmetrie eindigend op een rij drie zodat je je twee hier hebt en je twee hier beneden dat zou mijn enige grote aanbeveling persoonlijk zijn ik denk echt niet dat het weer een grens nodig heeft persoonlijke voorkeur als je wilde ik zou willen voorstellen om um misschien een paar rondes vasten te doen, zodat u enkele haaksteken in elke steek zou maken een enkele haak voor elke lossenlus langs de zijkanten hier zouden het twee stokjes zijn om de staaf hier naar hier in de buurt hier in de buurt naar ar ongeveer hier tot hier in de buurt, maar als je de hoeken bereikt, moet je een paar extra steken toevoegen zodat het naar buiten kan groeien een klein beetje persoonlijke aanbeveling oké, want ik krijg vaak vragen over grenzen persoonlijk gebruik ik meestal niet ik denk dat het stuk over het algemeen voor zichzelf spreekt, dus ik hoop dat je deze kleine tutorial leuk vond, soms moeten we teruggaan naar dingen die eenvoudig zijn, zodat we gewoon kunnen weten dat je een soort zen-moment hebt en verdwaalt in het naaien en zoals ik al zei ga op de automatische piloot daar is niets mis mee en je kunt nog steeds iets heel kostbaars en moois maken, dus ik hoop dat je deze tutorial leuk vond en als je dat deed, geef alsjeblieft een kleine duim omhoog knop naar beneden, want je weet dat ik je waardering op prijs stel en ik probeer zo vaak mogelijk te posten, of het nu gaat om haken of breien of gesproken boekverhalen of bezoek natuurlijk mijn andere youtube-kanaalfiber spider-spellen waar ik video g doe een keer doorspelen en commentaar zou het leuk vinden je daar te zien en tot de volgende keer dat je weet wat je moet doen blijf geïnspireerd blijf cafeïnehoudend blijf naaien en blijf alsjeblieft veilig zorg voor jezelf en elkaar en ik zie je in mijn volgende video doei voor nu iedereen en een fijne dag jij