gehaakte baretgehaakte baret

Starburst-baret

Haakpatroon door B. Hooked Crochet, Copyright 2015.

Kopieer, verkoop, distribueer of publiceer dit patroon niet opnieuw. Als je dit patroon wilt delen, link dan alleen naar deze pagina. Je mag items verkopen die met dit patroon zijn gemaakt. Gebruik GEEN auteursrechtelijk beschermde foto’s voor uw productvermelding.

Dit patroon is geschreven in Amerikaanse haaktermen

04-ervaren web

[divider]

Verzamel je benodigdheden

 • 1 streng Manos del Uruguay Maxima of ongeveer 160 yards kamgaren met kamgaren
 • Haaknaald 5 mm
 • Stopnaald
 • Schaar

Openbaarmaking: houd er rekening mee dat de onderstaande links gelieerde links zijn, en: zonder extra kosten voor jou, verdien ik een kleine commissie als je besluit om je benodigdheden online te kopen. Begrijp alsjeblieft dat ik ervaring heb met deze producten en ik raad ze aan omdat ze optimaal zijn voor dit patroon, niet vanwege de kleine commissies die ik verdien als je besluit ze online te kopen. Als u op enig moment waardevolle informatie van mij hebt ontvangen, is dit een gemakkelijke manier om het vooruit te betalen en u te bedanken voor het geleverde werk!

[divider]
Heb je geen Amazon Prime? Betaal geen verzendkosten, start je gratis proefperiode van 30 dagen op mij!

Mijn man en ik zijn al jaren Amazon Prime-leden. We bestellen al onze huishoudelijke artikelen, geschenken, haakbenodigdheden en zelfs sommige etenswaren bij Amazon. We zouden niet kunnen besparen als we verzendkosten moesten betalen. Amazon Prime-leden krijgen twee dagen gratis verzending van in aanmerking komende Prime-items plus tal van andere voordelen, zoals gratis streaming van films en tv-programma’s en gratis muziekstreaming.

Als je erover hebt nagedacht om een ​​Amazon Prime-lidmaatschap te nemen, wat dacht je ervan om te beginnen met een gratis proefperiode van 30 dagen voor mij? Het is het minste wat ik kan doen voor uw steun!

[divider]

Meter en maatvoering

Elke individuele starburst meet slechts 1,5 inch breed. Van het ene centrum naar de aangrenzende maatregelen 1″.

Platliggend heeft de baret een diameter van ongeveer 10″ op het grootste punt. Dankzij de elastische geribbelde band past deze hoed bij een persoon met een hoofdomtrek zo klein als 21″ en zo groot als 23″. De maatvoering van deze hoed is meer geschikt voor een tiener of volwassene.

gehaakte baret

Afkortingen

 • Bpdc – Back Post Double Crochet
 • Ch – Ketting
 • Cl – Cluster *Zie steekbeschrijving
 • Dc – dubbele haak
 • Fpdc – Voorste Post dubbel haken
 • Fpdc2Tog – Voorste paal dubbel haken 2 samen
 • Sc – Enkele haak
 • Scdec – Afname enkele haakjes
 • Slst – Slipsteek
 • Sts – Steken
 • RevSc – Omgekeerde vasten
 • YO – Garen over

Als je een lijst wilt afdrukken van alle haakafkortingen die je in je gehaakte notitieboekje kunt bewaren, bekijk dan mijn beknopte handleiding hier:

Beknopte handleiding voor haakafkortingen

Steekbeschrijving:

Cl (clustersteek) – YO en steek de naald in de aangewezen steek, YO en trek een lus op. YO en haal door 2 (twee lussen op de haak). YO, steek de naald in dezelfde steek, YO en trek een lus op. omsl en haal door 2 (drie lussen op de haak). YO, steek de naald in dezelfde steek, YO en trek een lus op. YO en haal door 2 (vier lussen op de haak). YO en trek door alle vier de lussen. Maak een ketting om de steek af te maken.

Patroonnotities

U kunt elk kamgaren voor dit patroon vervangen. In de video-tutorial demonstreer ik met Caron Simply Soft, Pistachio en het werkt prachtig.

Dit gehaakte baretpatroon wordt in de rondte gehaakt, beginnend met het starburst-patroon. Raadpleeg de video-tutorial voor de beste beschrijving van hoe u dit gedeelte van het patroon kunt bewerken. U kunt ook het onderstaande diagram raadplegen dat het patroon voor toer 2 weergeeft. Het patroon dat u voor toer 2 ziet, is ook de patroonherhaling voor toer 3 en 4.

Dit patroon raadt aan om in de rondte te werken met de alternatieve magische ringmethode, maar je kunt ook de magische ring gebruiken als je je daar prettig bij voelt. Voor een meer gedetailleerde demonstratie over het gebruik van de alternatieve magische ringmethode. Voor een meer gedetailleerde demonstratie over hoe u aan de slag kunt gaan: de magische ring.

Zodra je het starburst-patroon hebt voltooid, is het vanaf daar soepel zeilen. Geef niet op als je starburst-patroon er in eerste instantie niet perfect uitziet. Het kostte me nogal wat oefening om mijn meter precies goed te krijgen. Dat brengt ons volgende punt naar voren, meter. Uw meter bepaalt de totale grootte van de baret. Als uw meter kleiner is dan de mijne, zal uw hoed kleiner zijn dan de hierboven vermelde metingen. Evenzo, als uw meter groter is dan de mijne, zal uw hoed groter zijn dan de vermelde afmetingen.

Diagram

Diagram

Hoe de Starburst-baret-videozelfstudie te haken

Deze video is ook beschikbaar in een linkshandige versie. Klik hier om doorverwezen te worden naar de linkshandige tutorial op YouTube.[divider]

Schriftelijke instructies

gehaakte baret

Ronde 1: Ketting 3 en sluit met een hv aan op de eerste ketting om een ​​ring te vormen. Ch 3 en maak een Cl-steek. * 3 losse en maak een Cl in de ketting één van het vorige cluster, (maak geen ketting van 1 om het cluster af te maken, houd alle lussen aan je haak). Maak een Cl in het midden van de ring en werk beide clusters af door 1. Herhaal vanaf * nog 4 keer. Je zou 6 clusters moeten hebben die uit het midden van de ring komen. Sluit met een hv aan op de ketting 1 van de eerste Cl.

Rondes 2-4: Ch 3 en maak een Cl-steek. * 3 losse en maak een Cl in de ketting één van het vorige cluster, (maak geen ketting van 1 om de cl af te maken, houd alle lussen aan je haak). Maak een Cl in het midden van dezelfde starburst en voltooi beide clusters door 1 ketting aan elkaar te knopen. 3 Ch en maak een Cl in de ketting van het vorige cluster, (maak geen ketting van 1 om de cl af te maken, houd alle lussen aan je haak). Maak een Cl in het midden van dezelfde starburst (maak geen ketting van 1 om de cl af te maken, houd alle lussen aan je haaknaald) en maak een cl in het midden van de volgende starburst en werk alle 3 clusters af door 1 ketting te maken.

Ronde 5: 1 losse en een vaste rond elke 3 l, elke cl-steek en elk starburst-centrum. Sluit met een hv aan op de ketting 1. (135 steken)

Ronde 6: 1 losse (telt als steek) en vaste in de volgende 6 steken. ScDec over de volgende 2 steken. *V in de volgende 7 steken en ScDec in de volgende twee. Sluit met een hv aan op de ketting 1. (120 steken)

Ronde 7: 3 lossen. Steek een keer vast in elke steek en sluit met een hv aan op de derde ketting. (120 steken)

Ronde 8: Ch 2. Fpdc rond de eerste steek, Bpdc rond de tweede steek. * Fpdc rond de volgende steek en Bpdc rond de volgende steek. Herhaal vanaf * rond en sluit met een hv aan op de tweede ketting. (120 steken)

Ronde 9: Ch 2. Fpdc2Tog (de eerste post, sla de bpdc en de volgende fpdc over). Bpdc naar de volgende bpdc. *Fpdc2Tog (de volgende post, sla de bpdc en de volgende bpdc over. Bpdc naar de volgende bpdc. Herhaal vanaf * en sluit met een hv aan op de tweede ketting. (60 steken)

Rondes 10-15: Ch 2. Fpdc rond de eerste steek, Bpdc rond de tweede steek. * Fpdc rond de volgende steek en Bpdc rond de volgende steek. Herhaal vanaf * rond en sluit met een hv aan op de tweede ketting. (60 steken)

Ronde 16: 1 losse. V een keer vast in elke steek en sluit met een hv aan op de ketting 1. (60 steken)

Ronde 17: 1 losse. Draai 1 v een keer in elke steek en sluit met een hv aan op de ketting 1. (60 steken)

Hecht af en weef in je uiteinden.

gehaakte baret

[divider]

Blokkeren

gehaakte baret

Ik raad ten zeerste aan om je hoed over een bord te blokkeren als je klaar bent met haken. Het zal niet alleen de afgeronde rand veel mooier laten liggen, maar het corrigeert ook kleine (kleine) meetproblemen. Hier is een voorbeeld van hoe mijn hoed eruit zag voordat ik hem blokkeerde:

gehaakte baret

en hier is een voorbeeld van hoe dezelfde hoed eruit zag na het blokkeren:

gehaakte baret

Het is vrij duidelijk dat blokkeren nodig is voor dit patroon! Als je je hoed eenmaal over een bord hebt gespannen, zorg er dan voor dat deze gecentreerd is door naar het patroon op de voorkant te kijken. Verzadig de hoed met kraanwater en laat 24 uur drogen.

Nieuwe haakpakketten op knitpicks.com

[

Leave a Reply