De huid rond de ogen heeft een structuur die de vroegste tekenen van vroege veroudering kan vertonen, vooral als niet de nodige zorg wordt besteed. Dit komt ten eerste omdat de huid rond de ogen dunner en gevoeliger is dan de huid op andere delen van het lichaam. En dit alleen al kan leiden tot vroegtijdige veroudering, aangezien de ogen de hele dag erg actief zijn, van knipperen tot expressieve gebaren.
Daarnaast spelen de genetische structuur, leefgewoonten, externe factoren en ultraviolette (UV) straling, externe factoren een rol bij de snelle veroudering van de huid rond de ogen. Veel voorkomende oogproblemen zijn:
Donkere kringen
Fijne lijnen
Opgeblazen gevoel (inclusief oogzakken)
Maar hoe oud de persoon ook is, het is nooit te laat om hun ogen de zorg te geven die ze verdienen. Hij kan de oogcontour gemakkelijk verzorgen door enkele persoonlijke tips te volgen. In dit artikel staan ​​enkele tips voor oogcontourverzorging.

Bevochtig

Dingen om te overwegen bij oogcontourverzorgingHet hydrateren van de huid is meestal een huidverzorgingsadvies dat iedereen kent. Wanneer de schil wordt gezien als een druif, begint hij te krimpen als hij zijn water verliest en kunnen rimpels verschijnen. Wanneer dat vocht wordt geleverd, kan het echter mogelijk lijntjes en rimpels verminderen en tegelijkertijd helpen opvullen. Hetzelfde geldt voor de ogen. En aangezien dit gebied de talgklieren (de natuurlijke vochtinbrengende crème van de huid) mist, kunnen ze vatbaarder zijn voor uitdroging.
De meest gestelde vraag over het hydrateren van dit deel van het gezicht is of een gezichtscrème kan worden gebruikt voor de huid rond je ogen. Ja, het kan worden gebruikt, maar er moet voor worden gezorgd dat het de ogen niet irriteert en voldoende vocht geeft. Houd er echter rekening mee dat de huid rond de ogen dun is en daarom gevoelig kan zijn voor gewone gezichtscrème. Als er een prikkelend gevoel in de ogen, tranende ogen of roodheid is, moet het gebruik van een normale gezichtsbevochtiger voor de ogen worden vermeden. En moisturizers die voor deze taak zijn ontworpen, moeten worden ingenomen en gebruikt.
Omdat oogcrèmes gevoelig zijn voor de ogen, zijn ze nauwkeuriger geformuleerd om ze niet te beschadigen. Maar ze bevatten ingrediënten die fijne lijntjes en rimpels helpen verminderen.

De juiste verzorgingsproducten kiezen

Voor wie op zoek is naar de juiste oogcrème is het belangrijk om te weten naar welke klacht ze op zoek zijn. Omdat de oogproblemen van de persoon niet voor iedereen hetzelfde zijn. Veel voorkomende oogproblemen zijn:

Voor fijne lijntjes

Naast vochtinbrengende moisturizers die worden gebruikt om vochtverlies te verminderen, kunnen verzorgingsproducten worden gebruikt die ingrediënten bevatten die voor onmiddellijke volheid zorgen. Deze producten zijn producten die meer collageenproductie ondersteunen. Enkele van deze producten zijn;
Retinoïde (op recept gebaseerd)
Retinol (vrij verkrijgbare opties)
• Vitamine A-derivaat
• Peptiden
• producten met groeifactoren
Voor hyperpigmentatie (donkere kringen)
Dingen om te overwegen bij oogcontourverzorgingHet kan handig zijn om producten met de volgende ingrediënten te gebruiken om donkere kringen door de UV-straling van de zon te voorkomen;
Arbutin
Hydrochinon
kojiczuur
• C-vitamine.
• Soja
Niacinamide (vitamine B-3)
Azelaïnezuur
Gezwollen ogen
De remedie tegen gezwollen ogen kan net zo eenvoudig zijn als voldoende slaap krijgen of voldoende water drinken. Als het echter om huidverzorgingsingrediënten gaat, kan het volgende de zwelling helpen verminderen:
Cafeïne
Groene thee en koffiefruit polyfenolen
Dipeptide-2 (Eyeliss)
• Wilgengras

Algemene oogcontourverzorging

Voor meer algemene zorgen over de ogen kunnen producten worden gekozen die antioxidanten bevatten. Deze krachtige ingrediënten helpen bij het verwijderen van vrije radicalen in de huid die worden veroorzaakt door UV-straling, roken en verontreinigende stoffen. Bovendien kunnen ze het verouderingsproces helpen beteugelen. Antioxidant-bevattende stoffen die in de inhoud van deze producten zouden moeten zitten, zijn als volgt;
• C-vitamine
• E-vitamines
• Groene thee
Vitamine B-3 (niacinamide)

Dingen om te overwegen bij het verwijderen van make-up

Bij het verwijderen van oogmake-up is het belangrijk om zowel voorzichtig te zijn voor de huid rond de ogen als het product aan te brengen. Zoals ik hierboven al zei, is de huid onder de ogen erg dun. Daarom kan de extra druk van dagelijkse activiteiten bijdragen aan extra fijne lijntjes. Tijdens de huidverzorgingsroutine kan de huid als volgt voorzichtig worden behandeld.
Bij het verwijderen van make-up moeten zachte pads voor het verwijderen van make-up worden gebruikt.
• De huid moet voorzichtig worden gereinigd zonder teveel aan te drukken
• Make-upafval moet worden weggevaagd.
• Dit proces moet worden herhaald totdat de make-up volledig is verwijderd.
Bij het aanbrengen van verzorgingsproducten;
• De producten moeten met de pink rond de ogen worden aangebracht.
• De producten moeten voorzichtig op de ogen en oogleden worden aangebracht.
• Het product moet worden herhaald totdat het volledig door de huid is opgenomen.

Zon bescherming

Hoewel blootstelling aan de zon een belangrijke rol kan spelen bij het verouderingsproces van de huid, kan het de huid onder de ogen donkerder maken. Zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor is een onmisbaar onderdeel van elke huidverzorging en moet continu worden gebruikt. Zelfs als het bewolkt weer is, kunnen UVA-stralen nog steeds schade aanrichten.
Bovendien mag bij het aanbrengen van zonnebrandcrème het bovenste ooglid niet worden vergeten. Zonnebrandcrème is een van de meest verwaarloosde factoren. Het is een vergissing om zonnebrandcrème op make-up aan te brengen, vooral als oogmake-up erg lastig is. In plaats daarvan zou het nuttig zijn om een ​​zonnebril te gebruiken die uv-bescherming biedt. Dit kan niet alleen de ogen maar ook de huid beschermen tegen ongewenste UVA- en UVB-stralen.

Huidmassage uitvoeren

Zwelling is meestal een van de tijdelijke klachten die in de ogen optreden. Hoewel deze klacht meer zichtbaar wordt als de persoon moe is of niet goed slaapt, werkt een eenvoudige massage meestal. Sommige genetische kenmerken externe, vochtretentie kan zwelling in de ogen veroorzaken. Dit kan het gevolg zijn van een zoutrijke maaltijd, gebrek aan slaap of zelfs te veel slaap.
Het onderoog masseren kan de bloedstroom eromheen helpen verbeteren. De druk die tijdens de massage wordt uitgeoefend, kan helpen om overtollig vocht in dit gebied te verwijderen en zo zwelling te verminderen. Door het groene theezakje in de koelkast te bevriezen en het rond de ogen aan te brengen, kun je de spanning verminderen en zwelling in dit gebied verminderen.

Goed slapen, gezond eten en sporten

Dingen om te overwegen bij oogcontourverzorgingHet veranderen van levensstijl is een zeer nuttige stap als het gaat om het beschermen van de huid rond de ogen. Omdat het erg belangrijk is dat de huid een uitgebalanceerd dieet en slaappatroon heeft. Gezonde leefgewoonten kunnen als volgt worden opgesomd;
• Krijg meer slaap
• Oefenen
• Gezond eten
Er moet op worden gelet dat u elke nacht ten minste zes uur slaap krijgt en dat de bloedcirculatie regelmatig wordt verbeterd. Als u niet genoeg slaapt of traint, wordt vermoeidheid niet alleen gemakkelijker gevoeld, maar wordt de huid rond de ogen ook donkerder, gezwollen en ontstaat er een ongezond uiterlijk. Bij het eten van een gezond dieet, moeten voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte, zoals bananen, worden geconsumeerd en moet er op worden gelet dat er elke dag voldoende water wordt gedronken.
Bovendien, als hij wil stoppen met gezondheidsgewoonten zoals roken, wordt een andere reden verkregen. Roken zorgt voor een groter risico voor rokers van vroege rimpels. Omdat roken de bloedtoevoer naar uw huid kan verstoren, het collageen- en elastinespiegel kan beschadigen en het normale verouderingsproces kan versnellen, heeft het een negatieve invloed op de sterkte en elasticiteit van de huid.

Preventieprocedures uitvoeren bij huidverzorging

De eerste stap is om schade aan de huid te voorkomen. Het voorkomen van een probleem voordat het zich voordoet, is belangrijker dan welke behandeling dan ook. Daarom moet preventie altijd de eerste optie zijn, vooral als de persoon jonger is dan 30, deze maatregel is genetica en leeftijd kan nog steeds tegen je werken.
Als de problemen het punt hebben bereikt waarop plaatselijke behandelingen niet werken, zijn er veel niet-chirurgische opties, van laserresurfacing en neuromodulatie (Botox) tot fillers. Hoewel deze procedures kunnen helpen bij het verminderen van kraaienpootjes en het verminderen van zwelling onder de ogen, kunnen ze nuttig zijn om een ​​jeugdige uitstraling te behouden. Hoewel deze correcties snel zijn, valt het prijskaartje vaak op. Naast het feit dat de resultaten van deze behandelingen niet noodzakelijk permanent zijn, kunnen degenen die dat wensen en degenen met geschikte aandoeningen deze behandelingen overwegen.
Het verzorgen van de huid rond de ogen is gunstig voor een gezonde en jeugdige uitstraling. Het toepassen van veel gewoontes op de schoonheidsroutine, waaronder hydratatie, bescherming tegen de zon, meer slaap, het gebruik van de juiste verzorgingsproducten, zijn effectieve stappen om de huid rond de ogen te verbeteren.

Referenties:
https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/eye-care
https://www.glowbiotics.com/pages/skincare-101-eye-area

Auteur: Ozlem Guvenc Agaoglu