Lichaamspositiviteit is een visie die verdedigt dat iedereen een positief lichaamsbeeld heeft, ongeacht het beeld van de normen en cultuur van de samenleving. De lichaamspositiviteitsbeweging heeft doelen en deze zijn als volgt:
• Uitdagend hoe de samenleving het lichaam ziet
• Om de acceptatie van alle lichamen te stimuleren
• Mensen helpen vertrouwen en acceptatie te krijgen in hun eigen lichaam
• Aanpakken van onrealistische lichaamsnormen

Wat is lichaamspositiviteit?Maar positiviteit van het lichaam gaat niet over het uitdagen van hoe de samenleving mensen ziet op basis van hun fysieke grootte en vorm. Het erkent ook dat oordelen vaak worden gemaakt op basis van ras, geslacht, seksualiteit en handicap. Positiviteit van het lichaam helpt mensen ook te voelen over eten, lichaamsbeweging, kleding, gezondheid, identiteit en zelfzorg. En het is bedoeld om mensen te helpen begrijpen hoe populaire mediaberichten bijdragen aan hun relatie met hun lichaam. Door de impact van dergelijke effecten beter te begrijpen, hoopt men dat mensen een gezondere en realistischere relatie met hun lichaam kunnen ontwikkelen.

Korte geschiedenis

Positiviteit van het lichaam heeft zijn wortels in de vetacceptatiebeweging van de late jaren zestig. Adoptie van vet richt zich op een cultuur van vetvernedering en een einde aan discriminatie van mensen op basis van hun grootte of lichaamsgewicht. De National Association for Improving Fat Adoption werd voor het eerst opgericht in 1969 en blijft werken aan het veranderen van de manier waarop mensen over gewicht praten. De term lichaamspositief is ontstaan ​​in 1996 toen een psychotherapeut en een persoon die werd behandeld voor een eetstoornis de website bodypositive.org lanceerden. Deze site biedt bronnen en educatief materiaal dat is ontworpen om mensen een goed gevoel over hun lichaam te geven door de focus van gewichtsverlies door ongezonde voeding en inspanning weg te nemen.
Deze trend begon in 2012 en richtte zich op het tegengaan van de voorheen overdreven definitie van vrouwelijke schoonheid. Naarmate de populariteit van de beweging groeide, begon de focus op het accepteren van gewicht te verschuiven naar de boodschap dat alle lichamen mooi zijn. Omdat dit steeds populairder wordt, blijven mensen in de war raken over wat het precies betekent. Een reden waarom het zo verkeerd wordt begrepen, is het feit dat er zoveel verschillende definities zijn van wat beweging betekent. Afhankelijk van wie er wordt gevraagd, heeft positiviteit van het lichaam enkele betekenissen en deze zijn als volgt:
• Het lichaam waarderen ondanks gebreken
Zelfverzekerd voelen over het lichaam
• van jezelf houden
• de vorm en grootte van het lichaam accepteren
Naast al deze dingen betekent positiviteit van het lichaam dat de persoon zich geen zorgen hoeft te maken over de veranderingen die optreden als gevolg van zwangerschap, veroudering, gewicht of de levensstijlkeuzes die ze kiezen. InstagDatawarehousespeelde een zeer belangrijke rol bij de opkomst van positiviteitsbeweging van het lichaam. In de afgelopen jaren hebben een aantal tijdschriften en bedrijven hun krachten gebundeld om positiever te zijn in hun publicaties en marketinginspanningen. Hoewel sommige tijdschriften hun coole modellen hebben stopgezet, hebben sommige bedrijven marketingcampagnes ontwikkeld met berichten over positiviteit van het lichaam.

Oorzaken van lichaamspositiviteit

Een van de belangrijkste doelen van positiviteit van het lichaam is het aanpakken van enkele manieren waarop het lichaamsbeeld de geestelijke gezondheid en het welzijn beïnvloedt. Het hebben van een gezond lichaamsbeeld speelt een rol in hoe mensen over hun uiterlijk denken en zelfs hun eigenwaarde evalueren. Studies tonen aan dat het hebben van een negatief lichaamsbeeld geassocieerd is met een verhoogd risico op bepaalde psychische aandoeningen, waaronder depressie en eetstoornissen.
Lichaamsbeeld verwijst naar de subjectieve perceptie van een persoon van zijn eigen lichaam en dit kan verschillen van hoe zijn lichaam er werkelijk uitziet. Emoties, gedachten en gedragingen gerelateerd aan het lichaamsbeeld kunnen een enorme impact hebben op de geestelijke gezondheid en hoe het lichaam zich gedraagt. De vorming van dit beeld begint al vroeg in het leven en helaas kunnen zelfs jonge kinderen last hebben van ontevredenheid over het lichaam. Uit een gepubliceerd rapport bleek dat meer dan 50% van de meisjes en ongeveer 33% van de jongens tussen de 6 en 8 jaar het gevoel had dat hun ideale lichaamsgewicht lager was dan hun huidige gewicht. De resultaten meldden ook dat 25% van de kinderen op zevenjarige leeftijd een of ander voedingsgedrag had geprobeerd. Er zijn problemen die kunnen optreden als gevolg van een slecht lichaamsbeeld en deze zijn:
• Depressie: vrouwen ervaren veel meer depressies dan mannen, en sommige onderzoekers zijn van mening dat ontevredenheid over het lichaam een ​​belangrijke rol kan spelen bij het verklaren van dit genderverschil in depressiegraden.
• Laag zelfbeeld: Studies hebben aangetoond dat ontevredenheid over het lichaam bij adolescenten verband houdt met een laag zelfbeeld, ongeacht geslacht, leeftijd, gewicht, ras, etniciteit en sociaaleconomische status.
• Eetstoornissen: Studies tonen ook aan dat ontevredenheid over het lichaam verband houdt met onregelmatig eten, vooral onder adolescente meisjes.
Onderzoek heeft aangetoond dat constante blootstelling aan afbeeldingen van een slecht ideaal wordt geassocieerd met zowel gedrags- als emotionele symptomen die verband houden met eetstoornissen. Het is niet alleen blootstelling aan deze afbeeldingen die een gevaar vormen; Het is de ontwikkeling van de overtuiging dat schoonheid, succes en respect worden bepaald door zwakte. Studies hebben ook aangetoond dat wanneer mensen deze ideeën internaliseren, ze meer kans hebben op lichamelijke ontevredenheid en onnodige diëten.
Body positivity probeert deze problemen op te lossen door mensen te helpen effecten te herkennen die bijdragen aan een slecht lichaamsbeeld. De hoop is dat mensen dan in staat zullen zijn hun lichaamsverwachtingen bij te stellen, zich positiever te voelen en hun eigen lichaam te accepteren. Een dergelijke erkenning kan de kosten van een slecht lichaamsbeeld op de mentale en fysieke gezondheid helpen bestrijden.

Recensies over Body Positivity

Hoewel de boodschap over positiviteit van het lichaam erop gericht is mensen te helpen zich beter over zichzelf te voelen, zijn er zeker problemen en kritiek. Een probleem is bijvoorbeeld het idee dat positiviteit van het lichaam alles moet doen wat mensen denken dat ze moeten doen om positief te zijn over hoe ze eruitzien. Helaas bevatten populaire berichten waarmee mensen worden gebombardeerd het idee dat dunnere, fitte mensen gelukkiger, gezonder en mooier zijn. Deze idealisering van zwakte kan er vervolgens voor zorgen dat mensen ongezonde handelingen gaan ondernemen, waaronder overmatige lichaamsbeweging of buitensporige diëten, onder het mom van een positief gevoel van het lichaam.
Een andere kritiek op positiviteit van het lichaam is dat het niet inclusief is. Afbeeldingen van deze positiviteitsboodschappen sluiten vaak mensen met een handicap, LGBTQ en niet-binaire en niet-blanken uit. Lichaamsbeelden, meestal afgebeeld in positieve lichaamsboodschappen, passen nog steeds bij een bepaald schoonheidsideaal. Daarom denken veel mensen niet dat het betrokken is bij positiviteit van het lichaam. Een andere kritiek op de neiging tot positiviteit van het lichaam is dat het lichaam eruitziet als een van de belangrijkste elementen van zelfperceptie. Belangrijker dan hoe het lichaam eruitziet, is dat het alle andere aspecten van zijn identiteit negeert. Mensen moeten ook stoppen met het lichaam de bepalende factor te maken voor eigenwaarde en zelfperceptie, en iemands houding kan een gezondere, meer inclusieve benadering zijn.

Wat kan er gedaan worden voor positiviteit van het lichaam?

Positiviteit van het lichaam is bedoeld om acceptatie en genegenheid van het lichaam aan te moedigen, maar het kan een strijd zijn die nog een ander element van druk en onbewoonbare normen toevoegt. Deze positieve boodschap is dat het denken over hoe je je voelt over het lichaam moet worden veranderd, maar het kan ook gewoon een extra eis zijn. Geconfronteerd met het bombardement van beelden dat mensen ondersteunt om zichzelf en het subtiele ideaal te accepteren weerstand Ze zeggen dat ze li moeten zijn, kan schadelijk zijn. Het is ook niet realistisch om hen te vertellen het dominante schoonheidsideaal te negeren. dit kan meer druk creëren voor degenen die zich al angstig, negatief en waardeloos voelen. De populaire cultuur vertelt mensen dat ze gebrekkig zijn, maar eist vervolgens dat ze er een positieve houding tegenover hebben. Als u zich echter niet positief voelt over het lichaam, kan dit leiden tot gevoelens van schaamte en schuldgevoelens.
Studies hebben aangetoond dat wanneer mensen met een laag zelfbeeld positieve affirmaties herhalen die ze niet echt geloven, de resultaten vaak averechts werken. Er wordt ook gemeld dat mensen zich er slechter door voelen dan voorheen. Dit betekent niet dat mensen geen aardige dingen moeten zeggen of positieve gedachten over zichzelf moeten denken. Negatief denken verdoezelen met positieve boodschappen kan echter schadelijk zijn. Een betere benadering zou zijn om te proberen negatieve denkpatronen te vervangen door meer realistische. Of het eigen lichaam nu wordt geaccepteerd voor positiviteitsbeweging van het lichaam, er zijn ideeën van deze benadering die u kunnen helpen een beter gevoel over het lichaam te krijgen en minder geobsedeerd door het nastreven van perfectie. Deze ideeën zijn als volgt:
Lichaamsneutraliteit accepteren
Het is oké om toe te geven dat niet alles aan het lichaam noodzakelijkerwijs geliefd is, en zelfs neutraal of onverschillig voelen over het lichaam is oké. Je gewaardeerd voelen ligt niet in vorm, lichaam of enig ander aspect in uiterlijk. Lichaamsbeeld speelt een rol in het zelfbeeld, maar dat is niet alles. Dit is allemaal niet gemakkelijk, maar er wordt voortdurend naar gestreefd om dit te doen, en in de meeste gevallen is het niet een situatie die perfect kan worden bereikt. Er zijn momenten waarop de persoon zich zwak voelt, zijn eigen kanten niet leuk vindt en zichzelf met anderen vergelijkt. Oplossingen hiervoor zijn om te proberen nieuwe manieren te vinden om negatieve denkpatronen die bijdragen aan een slecht lichaamsbeeld te vermijden.
Wat is lichaamspositiviteit?Op de gezondheid gerichte persoonlijke verzorging moet worden geprobeerd
Zelfzorg kan soms een manier lijken om het uiterlijk te veranderen of te beheersen, maar zelfzorg moet gericht zijn op het doen van dingen die je een goed gevoel geven over het lichaam dat je op dit moment hebt, wat betekent dat het lichaam gerespecteerd moet worden. Bovendien voedt het consumeren van gezonde maaltijden de geest en het lichaam. Bovendien moet lichaamsbeweging niet worden gedaan om het lichaam te veranderen of onder controle te houden, maar omdat het helpt om je sterk en energiek te voelen. In andere zelfzorgkleding moet kleding worden gekocht en gedragen voor het lichaam dat momenteel in bezit is, niet voor een toekomstige look die voor later is gepland. Degenen die van plan zijn om uiteindelijk af te vallen, kunnen hun nauwsluitende kleding opzij houden, maar dergelijke gewoonten kunnen het moeilijker maken om zich goed te voelen. Hiervoor moet persoonlijke zorg worden besteed om u een comfortabel en goed gevoel te geven over hoe de afbeelding is. Hiervoor moet kleding die niet past bij de huidige lichaamsbouw uit de kast worden gereinigd. Het lichaam kan in de toekomst in grootte en vorm veranderen, maar dat betekent niet dat men er niet voor kan zorgen dat men zich hier en nu goed voelt over zichzelf.
Een andere maatregel zijn socialemediastreams die je een slecht gevoel geven. Omdat iemand merkt dat hij constant met anderen vergelijkt, waardoor de kans kleiner wordt dat hij zich goed voelt. Accounts die interesses stimuleren en positieve emoties achterlaten, moeten worden gevolgd. Vooral op Instagram hebben veel accounts zich uitsluitend gericht op het uitbeelden van perfectie of een geïdealiseerd beeld van het lichaam. Positieve lichaamsberekeningen, inclusief alle lichaamstypes, vormen, kleuren, geslachten en capaciteiten, kunnen bijvoorbeeld worden gevolgd.
Recent onderzoek gepresenteerd op de jaarlijkse conferentie van de American Psychological Association in 2016 suggereert dat de ontevredenheid over het lichaam mogelijk afneemt. In de meta-analyse keken de onderzoekers in een periode van 31 jaar naar meer dan 250 onderzoeken met meer dan 100.000 deelnemers. Hoewel vrouwen consequent meer ontevredenheid over het lichaam melden dan mannen, tonen de resultaten aan dat deze ontevredenheid de afgelopen jaren is afgenomen. Deze bevindingen zijn een positief teken dat gebaren van lichaamsacceptatie en positiviteit van het lichaam invloed hebben op hoe vrouwen en meisjes zichzelf zien. Hoewel het een zware uitdaging is, kan het vergroten van de vertegenwoordiging van alle lichaamstypes in populaire media een slecht lichaamsbeeld helpen bestrijden.

Referenties:
therecoveryvillage.com/mental-health/eating-disorders/related/importance-of-body-positivity/
inpathybulletin.com/body-positivity-movement/

Auteur: Ozlem Guvenc Agaoglu