hallo allemaal vandaag leg ik jullie uit hoe je met twee kleuren kunt breien ook wel ver al techniek genoemd en ja er zijn hele ingewikkelde manieren ingewikkelde filmpjes maar ik ga het je liep zo eenvoudig mogelijk proberen uit te leggen ze is vandaag 31 december dus als je op dit filmpje een harde knal worden dan is dat vanwege het vuurwerk vast even een waarschuwing ik heb hier twee mutsen voor volwassenen je ziet hier dat ik een poosje hebt ingedraaid en ik ga zo ook even uitleggen hoe je de overgang kunt doen hier heb het en laat en je ziet als je ziet weten om dan zie
je waar die zit maar om hem zo netjes mogelijk te krijgen geven tips en ik heb hier nog een muts met meerdere kleuren maar per pen heb je toch niet meer dan twee kleuren en door meerdere kleur te gebruiken krijg je wel een ja mooi effect dus je kunt eigenlijk eindeloos variëren in dit geval heb ik een baby mutsje op de pennen staan waarbij ik een olifantje ga inbreien het olifantje heeft u een patroontje dat is troont jezelf gaat over elf steken 1 2 3 4 11 ja dat klopt want 4 het staartje gaat ie hoor over dus in totaal is het 11 dus bij het opzetten gebruik je dan ook
een veelvoud van 11 steken plus je zet altijd twee extra op want dat heb je nodig voor het aan elkaar naaien in dit geval is hier de eerste steek en dit is dan de laatste steek van de pen en tussendoor ga je elke keer dit patroontje herhalen ik ben begonnen met een boordsteek voor hem het is wel zo handig 2 steken recht 2 steken averecht en vervolgens ga je hier over in tricotsteek dus een pen recht een pen aanricht en nou ja wat je moet weten is dat je alleen bij het begin van een pen deze draden om elkaar heen draait om dan ook een gaatje je werkte volkomen maar
verder hoef je eigenlijk die draden niet continu om elkaar heen te draaien wat sommige mensen wel doen maar het is gewoon niet nodig dat maakt het al een stuk minder ingewikkeld even kijken ik ben gebleven een stukje voor uitgebreid ik ben gebleven bij de elfde pen van het patroon dus hier brei ik in dit geval 2 lichtblauw en daarna ga ik over op vijf grijze steken ik gebruik bij het verhaal brijen nooit meer dan 5 steken achter elkaar van een kleur want je krijgt aan de achterkant die lussen en anders heb je hele grote lus en je kunt die dus ook wel weer kleiner maken maar meestal
wordt daar je brein werkt niet netten van dus patroontjes die ik zelf ontwerp zorgt al de docker rekening houdt met maximaal 5 steken van een kleur achter elkaar goed ik ga beginnen met 2 2 steken lichtblauw 5 steken grijs en dan om en om een 2 dus wat ik zei alleen in het begin even dus de kleuren om elkaar heen draaien 3 4 5 en vanaf hier hoeft dat dus niet meer dus ik laat nu de donkere kleur laat ik boven en de lichte kleur laat ik onder om te voorkomen dat je werk te veel gaat trekken moet je wel steeds de steken goed opschuiven je ziet vanzelf als ik de pen verder
gaat draaien hoe ik dat doe ja er zijn allerlei manieren om dit te doen maar ja dit is dus de manier die ik het fijnst vindt en onderkant lichte weer aan de bovenkant te donkere onderkant lichten hoe kan de donkere kijk ik zorg dus dat ik elke keer die steken goed uitrekt zodat het het werk zelf niet gaat trekken want ik heb toch al de neiging om wat strak te breien ze moet ik er op deze manier voorkomen dat het niet heel streng wordt wanneer wij nu de mist in lichte draad onder donker het nu gaat boven nou zo bereikt de pen verder uit en dan zal ik jullie zo ook laten zien hoe een
averechte pen met 2 kleuren gaat ik ben toegekomen aan de pen aanrecht en dan de in dit geval is het 12 de pen van het patroontje dus die ga ik nu terugdraaien volgens dit schema kleurenschema zit makkelijker vindt kun je natuurlijk de door jou gekleure gekozen kleuren gewoon zelf eerst inkleuren dit afbeeldinkje vind je op de op de website dus kan je uitprinten volgens inkleuren bij averecht door je beide draden op deze manier even bovenlangs ik moet weer beginnen met de lichten een twee omdat het de begin van de pen is moeten de draden even om elkaar heen
en vanaf hier hoeft dat dan niet meer dus hou je de donkere draad boven de lichten draad weer onder ligt er onder donkere draad boven op deze manier draaien op te helen averechte pennen uit en het mooiste is wel maar had gewoon twee contrasterende kleuren te gebruiken je echt goed het effect ziet inmiddels is het schermen geworden het mesjes af en ik ga laten zien hoe je dat met behulp van de matras steek in elkaar met je in elkaar kan naaien ik heb al een beginnetje gemaakt uiteindelijk is dit dit een daad en je pakt elke keer 2 tussen lusjes van de tricotsteek en dan aan de andere
kant twee lusjes je trek niet meteen strak aan dus je nooit losjes maar het lusje is geëindigd daar steek je ook weer in en steeds als je een paar centimeter heb gedaan dan pak je met je ene hand de binnenkant van de naad die hou je tegen elkaar aan en je trek de draad strak en zo krijg je dus een natie netjes sluit ik ga weer even verder ik heb er leeg was kijken of het bij het olifantje netjes uit kom en eventueel kun je bij het patroontje overgaan op een lusje een lusje van de ene kant en een lusje van de andere kant zodat je echt ziet of het patroon goed tegen elkaar aansluit
is drukt ook tegen elkaar aan houden zona je dus het hele missie dicht zal niet alles laten zien zo nog even terugkomen met het resultaat zou het mutsjes af ik heb helemaal dichtgenaaid en goed kijkt hier loopt de naad maar ik hebt voor gezorgd door het juiste aantal steken op te zetten dat het olifantjes patroon echt helemaal kan doorlopen en mooi rondom en ja je kun je echt eindeloos maar je variëren dus dat is ontzettend leuk je vindt de werkbeschrijving van dit mutsje en van ook van de volwassen mutsen op mijn website brein meisje punt nl en nou ja zoals ik eerder zei ik heb dit
filmpje opgenomen op 31 december test 18 en ik wens jullie heel fijn nieuwjaar en dat we maar veel kunnen handwerken