Hallo allemaal!

Wij hebben een zeer stijlvol vest model meegenomen dat je op koele zomeravonden kunt dragen!

Dit stijlvolle vest is ook nog eens heel gemakkelijk te maken!

Laten we nu beginnen met breien!

Materialen

Fabricage

Maten zijn geschikt voor maat 46.

een) We trekken 6 kettingen in de magische ring en zinken weer in de ring en breien 1 dubbele leuning. Daarna breien we dubbele leuningen door er twee kettingen tussen te trekken. Wanneer er in totaal 10 leuningen en 10 vakken zijn gevormd, schakelen we over naar de eerste leuning en vervolledigen we onze ring met lussliding.

2e) Op de bovenste rij breien we 2 leuningen in 1 ruimte en 4 leuningen in de ruimte ernaast zonder aan kettingen te trekken. Op deze manier maken we de rij compleet door 2 leuningen, 4 leuningen, 2 leuningen, 4 leuningen te breien. We hebben in totaal 30 leuningen gebreid.

3) We beginnen de derde rij vanaf het gedeelte waar we 4 leuningen breien. We breien 2 leuningen, 2 kettingen, 2 leuningen in het midden van 4 leuningen en vormen onze eerste hoek. Dan trekken we 2 kettingen, slaan 2 leuningen over en breien 2 leuningen in de opening. Nogmaals, we trekken 2 kettingen, slaan 2 leuningen over en breien 2 leuningen. Aan de andere kant, waar we 4 leuningen breien, breien we 2 leuningen, 2 kettingen, 2 leuningen in het midden en vormen we onze tweede hoek. Op deze manier breien we in totaal 5 hoeken.

4) In de volgende rijen gaan we verder met het breien van 2 leuningen, 2 kettingen, 2 leuningen op de hoeken met het motto van lady wish, gentleman like. We vullen de gaten door twee leuningen te breien in de tussenruimtes. We trekken altijd 2 kettingen tussen de leuninggroepen. U kunt dit aantal verhogen op basis van de beklemming van uw hand.

Vest-gemaakt-met-motief-1
Vest-gemaakt-met-motief-1

We hebben in totaal 16 rijen gebreid.

5) In de 17e rij breien we een leuning op elk van de leuningen en twee leuningen in de openingen. We vervolgen de hoeken door 2 leuningen, 2 kettingen, 2 leuningen te breien.

6) In de 18e rij gaan we verder naar de divisie. We zullen 1 zijde van het vijfhoekige motief scheiden voor de kraag aan de achterkant, een voor de mouw en de onderste 2 voor de achterkant. Nogmaals, net als in de onderste rij, vullen we de bovenkant van de leuningen en de gaten door leuningen te breien. We vervolgen de bochten op dezelfde manier. We trekken een ketting aan de zijkanten die we voor de arm plaatsen, zodat het motief niet wordt uitgerekt en we gaan verder naar de andere kant. Ik trok 64 kettingen.

Vesten 2
Vesten 2

7) We breien nog een reling. In de gaten in de hoeken breien we 2 leuningen, 2 kettingen, 2 leuningen. In de ketting die we voor de arm tekenen, breien we 1 leuning aan elke ketting. Ik heb 64 leuningen gebreid.

8) In de tussentijd stoppen we met het breien van 1 rand die we gereserveerd hebben voor de kraag. We gaan door met het breien van 4 zijden als de voorkant van het vest, de mouwen en de onderkant. We beginnen vanuit de hoek aan het begin van de halsband. We hebben in deze ruimte 2 leuningen gebreid. Dan trekken we aan 2 kettingen en slaan 1 leuning over en breien 2 leuningen, een aan elk van de volgende 2 leuningen. We trekken weer 2 kettingen, slaan 1 leuning over en breien 2 leuningen op 2 leuningen. We vervolgen de hoeken door 2 leuningen, 2 kettingen, 2 leuningen te breien. Op deze manier ronden we de bestelling af. Aan het einde van de rij breien we 2 leuningen aan de andere hoek van de kraag en gaan we omhoog.

Zomervest-met-motief-3
Vest-3

9) We gaan door met het breien van de binnenkant van de ruimtes in totaal 8 rijen, 2 leuningen, 2 kettingen, 2 leuningen, 2 kettingen.

10) In de 9e rij trekken we 5 kettingen en gaan we omhoog. We breien 1 leuning in de ruimte tussen de leuning aan de zijkant. We breien leuningen in de ruimte aan de zijkant zonder aan kettingen te trekken. We trekken 2 kettingen, breien opnieuw een leuning in dezelfde ruimte. Op deze manier creëren we V-vormen door 1 leuning, 2 kettingen, 1 leuning in de openingen te breien. In de bovenste rijen creëren we V-vormen door in deze V-vormen te zakken. We hebben in totaal 5 rijen gebreid.

11e) We haken een rand aan de rand van ons vest, met uitzondering van het kraaggedeelte. Ik heb een wimpermodel aangebracht. Dus ik trok aan 1 ketting, maakte mijn touw vast, trok 3 kettingen en zakte op dezelfde plek neer, trok aan 1 ketting en ging verder. U kunt elk gewenst haakpatroon toepassen.

Voor het vest kun je knopen of veters gebruiken. Ik heb de haak gebruikt die je hieronder ziet.

Vesten-4
Vesten-4

Ons vest is klaar!

Vest-stijl-6
Vest-stijl-6

Ik hoop dat u er tevreden mee zult zijn!